11 DØDE: Zigana-fjellet er svært populært blant turgåere og klatrere. Hvert eneste år går det ras som krever menneskeliv, men raset denne helgen var et av de mer alvorlige på flere år. Det har vært kraftig snøfall i området den siste tiden. Foto: ANATOLIA NEWS AGENCY/AFP
11 DØDE: Zigana-fjellet er svært populært blant turgåere og klatrere. Hvert eneste år går det ras som krever menneskeliv, men raset denne helgen var et av de mer alvorlige på flere år. Det har vært kraftig snøfall i området den siste tiden. Foto: ANATOLIA NEWS AGENCY/AFPVis mer

11 drept av snøras

Overlevende gravde frem ofre med bare hendene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et snøras har krevd elleve menneskeliv i Zigana-fjellene i de nordøstlige delene av Tyrkia, melder flere nasjonale medier.

De elleve var del av en gruppe på 17 personer. En av de overlevende er brakt til sykehus med skader, mens fem av klatrerne kom fra raset uten skader.

Andre klatrere som var i nærområdet deltok i redningsarbeidet i den innledende fasen av redningsaksjonen.

Desperate gravde de i den tunge snøen med bare hendene, for å få frem sine klatrekolleger som kjempet for livet. Seks av dem ble tatt ut av snømassene i live, men en av dem døde senere av skadene.

Etter hvert kom også militære mannskaper på plass, samt lokale redningsmannskaper.

Ulykken skal ha skjedd på 2200 meters høyde. Klatregruppen gikk på rekke gjennom et fjellpass, da snø fra høyereliggende områder raste ned i passet der gruppen oppholdt seg.

Zigana-fjellet er et populært område for klatrere og turgåere. Hvert eneste år vandrer tusenvis av mennesker der.