11 drept av tømmerstokker

Studentene jobbet med å stable opp tømmerstokker til det årvisse kjempebålet på universitetsområdet. Plutselig raste tømmerpyramiden sammen, og 11 studenter omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske ulykken skjedde ved A&M Universtietet i Texas. Studentene var samlet på universitetsområdet for sette opp det årlige kjempebålet. Mange studenter deltok da pyramiden falt sammen. De store stokkene falt over de som sto nærmest. Elleve studenter ble drept momentant. I tillegg er 28 skadet, fire av dem alvorlig.

Tradisjon

Det har vært arrangert lignende bålbrenninger på universitetsområdet i 90 år. Rektor på universitetet har avlyst årets bål, og har ikke bestemt seg for om forbudet skal gjelde for evig tid.

To ganger tidligere har bålet rast sammen, en gang for rundt 40 år siden og siste gang i 1994. De to foregående gangene har ingen liv gått tapt.

Vanligvis er mellom 7000 og 8000 tømmerstokker samlet til det gigantiske bålet. Det skulle egentlig blitt tent foran en stor fotballkamp neste uke.

- Det bare raste

Rundt 70 studenter kunne bevege seg oppå tømmerhaugen samtidig. Bålet var under arbeid da ulykken skjedde.

- Vi fikk ingen forvarsl, det bare raste sammen, sa studenten Jenny Callywell til CNN etter ulykken.

Øyenvitnene beskriver en kaotisk situasjon hvor folk skrek innefra tømmerruinen, og folk løp skrekkslagne rundt. Eksperter er nå på stedet for å finne ut hva som skjedde med tømmerhaugen.

OMKOMNE: Redningsarbeiderne hentet ut omkomne og skadde fra tømmerhaugen hele natta.
KJEMPEBÅL: Bålet før det raste sammen.