Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11 drept da tenårings­bursdag ble åsted for en massakre

I Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En femtenårsfeiring ble åsted for en massakre da 11 personer ble skutt og drept sør i Mexico fredag, opplyser lokale myndigheter.

Drapene skjedde i delstaten Guerrero, nabostat til Michoacan, som jevnlig opplever narkotikarelatert kriminalitet, inkludert drap.

- Det var problemer ved et femtenårslag, og ifølge våre opplysninger, ble 11 personer drept, fortalte guvernøren i Guerrero, Hector Astudillo, på en pressekonferanse. Det ble gitt få ytterligere detaljer om hendelsen.

For jenter i store deler av Latin-Amerika er feiringen av 15-årsdagen et viktig overgangsritual som tradisjonelt markerer overgangen fra barn til voksen, ikke ulikt konfirmasjonens rolle i Norge.

Guerrero er en av de fattigste delstatene i Mexico og har opplevd en kraftig økning i narkotikarelaterte bortføringer og drap. I september 2014 forsvant 43 studenter i Guerrero etter å ha blitt angrepet av politiet og overlevert til et narkotikakartell, som beskyldes for å ha drept dem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram