11 drept i bombeangrep

Fire eksplosjoner har tatt livet av minst 11 mennesker i Filippinenes hovedstad Manila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fire angrepene var rettet mot en buss, et tog, en flyplass og en park. Eksplosjonen på toget tok livet av ni mennesker og skadet flere enn 40. Togets forreste vogn ble totalødelagt da den kom inn på Blumentritt-stasjonen i Manila, melder CNN.

Ingen har tatt ansvaret for de fire angrepene, som fant sted omtrent samtidig. Likevel mistenker politiet i Manila at muslimske opprørere står bak. Politiet forhører en person i forbindelse med angrepet på toget, men vil ikke si om vedkommende er mistenkt.

To muslimske separatist-geriljaer har lenge kjempet for en uavhengig muslimsk stat på Filippinene. Politiet advarte nylig om at den minste av de to styrkene, Abu Sayyaf, planla bombeangrep mot Manila i julen.

På torsdag arresterte politiet Hector Janjalani, en talsmann for Abu Sayyaf-gerlijaen. I følge CNN ble Janjalani tatt med granater og kart over mulige bombemål i Manila.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer