Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11 elever fikk øye- og lungeskader

11 elever og en lærer ved Enebakk ungdomsskole fikk øyeskader da de badet. 10 av dem er sendt til Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Elevene ble skadd da de badet i skolens basseng. Det var 11. elever og en lærer i bassenget, sier lensmann Stig Hansen ved Enebakk lensmannskontor til Dagbladet.no.

Like før klokka 15 i ettermiddag opplyste Ullevål sykehus at de behandler elevene for øye- og lungeskader forårsaket av klorgass i bassenget på Enebakk ungdomsskole.

Ingen av de 11 ungdomsskoleelevene har fått alvorlige skader av klorgassen de ble utsatt for under bading ved Enebakk ungdomsskole i Kirkebygden i Enebakk. Likevel får de et ufrivillig døgnopphold på sykehuset.

- Elevene klaget over synsforstyrrelser etter kontakt med klorvannet, men ifølge sykehuset skal ingen av dem være påført alvorlige skader. Likevel ønsker de å beholde elevene til torsdag for oppfølging, sier lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk til NTB.

Ifølge Østlandets Blad har bassenget ved skolen vært stengt i en lengre periode, og skulle gjenåpnes i dag.

Rektor Kjell Sletteberg opplyser til Dagbladet at svømmebygget har vært under oppussisng og renovasjon i halvannet år. Blant annet er svømmebassengets renseanlegg helt nytt fordi det gamle ikke var godt nok.

Flere av elevene som var inne i, og i nærheten av svømmehallen i dag forteller at det luktet unormalt sterkt av klor.

Øyenvitner forteller at badetøy skal ha blitt misfarget etter oppholdet i bassenget, og at en av de skadde skal ha skreket at hun ikke kunne se i det hele tatt.

image: 11 elever fikk øye- og lungeskader

Det vil nå bli igangsatt etterforskning av ulykken. Foreløpig konkluderer lensmannen med at klorinnholdet har vært for stort både i vannet og i luften rundt bassenget.

- Vi kjenner ikke årsaken, men regner med å få det avklaret i løpet av en dag eller to. Bassengbygningen av avsperret, slik at polititeknikere kan ta prøver og gjennomgå anlegget sammen med installatørene, sier lensmannen.

Ordfører Tore Tidemann (H) opplyser til NTB at han var «testkanin» for det nyrehabiliterte bassenget tirsdag. Da lot han seg kaste i bassenget med fulle klær.

- Jeg kjente ikke klorlukt og merket intet ubehag. Jeg var derfor forberedt på den offisielle gjenåpning dagen etter. Underveis til skolen onsdag formiddag passerte jeg ambulanser. Det var slett ikke hyggelig, selv om jeg da ikke visste at de kom fra skolen, sier ordføreren til NTB.

<B>SKADD AV KLORGASS: 10-11 elever ved Enebakk ungdomsskole ble i dag skadd da de badet i bassenget på skolen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media