Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11 hendelser bekymrer

Helgas voldshendelser i Oslo har skapt bekymring blant både politi og politikere. Nå gir oslopolitiet ut sin oversikt over tilfeller av uprovosert vold som fant sted i helga.

I helga opplevde politiet noe de beskrev som unormalt mange voldshendelser i Oslo. Særlig har politi og politikere uttrykt bekymring rundt antallet tilfeller av uprovosert vold.

Mandag ettermiddag frigir politiet sin oversikt over hendelsene som skaper bekymring:

Majorstuen

Natt til fredag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse inne på et utested på Majorstuen. En mann tidlig i 20-åra er pågrepet.

Majorstuen

Fredag kveld ble en mann tidlig i 20-åra utsatt for kroppskrenkelse i nærheten av Majorstuen. En gutt under 18 år har status som mistenkt.

Sentrum

Fredag kveld ble en mann i midten av 30-åra utsatt for kroppskrenkelse av fire eller fem ukjente gjerningspersoner i sentrum, og deretter ranet. Fornærmede er avhørt. Foreløpig er ingen blitt pågrepet.

VOLD I OSLO: Det har vært en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold. Mandag ettermiddag skal justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtes for å diskutere ungdomsvold i Oslo. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppsskade i sentrum av fire ukjente gjerningspersoner. Foreløpig er ingen blitt pågrepet.

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. En mann i slutten av 20-åra er pågrepet. Mannen er fengslet i fire uker. I tillegg kan det ha vært ytterligere én eller to ukjente gjerningspersoner.

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann tidlig i 30-åra utsatt for kroppsskade i sentrum. En mann i slutten av 20-åra pågrepet, men ble seinere løslatt.

Grønland

Natt til lørdag ble en kvinne tidlig i 20-åra utsatt for antatt ran og kroppskrenkelse på Grønland. En mann tidlig i 30-åra er pågrepet. Mannen er begjært varetektsfengslet.

Tidligere har denne hendelsen blitt beskrevet å ha funnet sted på Tøyen. Kvinnen skal ha blitt slått flere ganger, og frastjålet telefonen sin. Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet, men ble siden pågrepet i det han gikk ut fra en taxi på Skullerud, og viftet med en kniv.

VOLD I OSLO: Det har vært en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold. Mandag ettermiddag skal justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtes for å diskutere ungdomsvold i Oslo. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Sentrum

Natt til søndag ble to menn i slutten av 20-åra og en kvinne i midten av 20-åra utsatt for kroppsskade og kroppskrenkelse i sentrum. Seks menn i begynnelsen av 20-åra er pågrepet.

To av disse er avhørt, de fire andre avhøres i løpet av dagen. Fengslingsspørsmålet vil deretter bli vurdert.

Natt til søndag beskrev politiet hendelsen som et masseslagsmål på Youngstorget. De første meldingene gikk ut på at omkring 20 personer var involvert.

Romsås

Natt til søndag ble en mann tidlig i 40-åra utsatt for kroppsskade på Romsås. Politiet lette etter fire til seks ukjente gjerningspersoner. Ingen er pågrepet. Video innhentet, og politiet jobber med å identifisere gjerningspersonene.

I ettertid av hendelsen har justisminister Jøran Kallmyr (Frp) avslørt at den fornærmede er hans egen onkel.

- Jeg har ikke vært i kontakt med ham i dag, men jeg var mye i kontakt med ham i går, sier justisministeren til Dagbladet.

Kallmyr sier at han selv ikke vil gå inn i denne enkeltsaken.

- Dette viser bare at vold kan ramme alle samfunnslag og personer i alle aldrer. Dette er ikke akseptabelt. Det er altfor mye voldsbruk. Vi må så klart følge situasjonen nøye, og hvis dette blir et mønster, så vil det være aktuelt med strakstiltak.

Majorstuen

Natt til søndag ble en mann i midten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse på Majorstuen. Fem gutter under 18 år pågrepet. Sitter fortsatt i arrest og skal avhøres i løpet av dagen.

Denne hendelsen fant sted i Slemdalsveien. Advokat Kirsten Sigmond er forsvarer for én av de fem pågrepne guttene. Hun forteller at hennes klient knytter seg til stedet, men ikke til voldshandlingen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han har også forklart det har vært en foranledning til episoden, og at voldshandlingen ikke var så uprovosert som politiet har beskrevet det som. Dette tenker jeg at vil komme fram når vi får hele bevisbildet i saken, sier Sigmond til Dagbladet.

Hennes klient ble avhørt mandag ettermiddag.

Sentrum

Natt til søndag ble en mann i midten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. Flere ukjente gjerningspersoner. Politiet har ingen mistenkte i saken. Video er sikret og blir gjennomgått.

VARSKU: Dagbladet møtte Oslo-politiet i juni 2018, hvor de fortalte at de står uten verktøy for å håndtere de verste mindreårige kriminelle i Oslo. Video: Marie Røssland. Redigering: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Bøler

I tillegg til disse elleve hendelsene som politiet nå har beskrevet, ble en ung gutt fraranet jakke og mobiltelefon på Bøler natt til søndag. Gutten skal også ha blitt slått med belter.

Fem ungdommer ble anholdt på Ellingsrud som følge av hendelsen, men ble seinere dimittert på grunn av lav alder.

Ammerud

I tillegg til disse hendelsene som har blitt beskrevet som uprovoserte, registrerte politiet også en alvorlig voldshendelse på Ammerud lørdag morgen.

Der skal flere personer ha tatt seg inn i en boligblokk for å utøve vold. En mann skal ha blitt slått med hammer i hodet, mens en kvinne fikk et kutt i en arm, opplyser politiet.

Etterspill

Helgas voldshendelser har fått alvorlige etterspill. Mandag møttes byrådsleder Raymond Johansen (Ap), justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og politimester Beate Gangås for å diskutere ungdomskriminalitet i Oslo.

I forkant av møtet gikk leder av Oslo politiforening, Kristin Aga, ut i Dagbladet og slo alarm om ressursmangel i oslopolitiet.

- Oslopolitiet skal ha ressurser til å håndtere slike situasjoner, sa Kallmyr, som er bekymret for at voldsspiralen skal spre seg til andre steder enn Oslo

Justisminister Kallmyr og byrådsleder Johansen mente at motivasjonen bak volden er jakten på status i ungdomsmiljøer.

- Veldig mange søker status. At vi står her og frykter disse menneskene, er med på å gi næring til miljøene. Når de legger ut bilder av hva de har gjort, så blir de helter i eget miljø, sa byrådslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media