11 kvinnelige studenter drept i bussbombe i Pakistan

Så gikk nok en bombe av ved sykehuset hvor ofrene etter bussbomben ble behandlet.

SPRENGTE UNIVERSITETSBUSS: 11 kvinnelige studenter ble drept da en bombe eksploderte på en universitetsbuss i den pakistanske byen Quetta i dag. Foto: Arshad Butt AP Photo / NTB scanpix
SPRENGTE UNIVERSITETSBUSS: 11 kvinnelige studenter ble drept da en bombe eksploderte på en universitetsbuss i den pakistanske byen Quetta i dag. Foto: Arshad Butt AP Photo / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 11 kvinnelige studenter ble drept da en bombe gikk av på en buss som sto parkert på parkeringsplassen ved et universitet for kvinner i Quetta i Pakistan i dag, melder nyhetsbyrået AP.

I tillegg ble minst 20 studenter skadd, noen kritisk, ifølge sykehuskilder.

Bare kvinnelige ofre Bomben eksploderte like etter at studentene hadde gått på bussen, i ferd med å forlate universitetsområdet.

- Det var en hjemmelaget bombe som var plassert i bussen som tilhørte kvinneuniversitetet. Alle de døde var kvinner, sier den lokale politisjefen Zubair Mahmood til nyhetsbyrået AFP.

- Vi undersøker om det var en fjernutløst bombe, legger han til.

Nok en bombe Da familie og venner samlet seg på sykehuset hvor de skadde etter bussbomben ble behandlet, gikk det av nok en bombe, ifølge AP og Al Jazeera.

Politisjefen hadde nettopp ankommet sykehuset da den andre eksplosjonen fant sted i korridoren utenfor sykehusets akuttmottak, opplyser Fayaz Sumbal ved Quetta-politiet til AP. Minst fire personer ble skadd.

Deretter ble det avfyrt en rekke skudd, og bilder på pakistansk tv viser mennesker som løper ut av sykehuset mot en parkeringsplass fylt med ambulanser. Det er fortsatt ikke klart om det var militante opprørere eller sikkerhetsvakter som løsnet skuddene.

Taliban-område Siden årsskiftet, er mer enn 300 personer drept i Quetta, hovedstaden i Balochistan-provinsen mot grensa til Afghanistan. Dette er et område hvor Taliban herjer og det er store problemer med sekterisk vold.

Bare timer før bombeangrepene hadde militante opprørere i provinsen ødelagt en historisk bygning, som en gang huset Pakistans grunnlegger, Muhammad Ali Jinnah, omtalt som «store leder» i Pakistan.

Totalt tre bomber eksploderte ved bygningen, som ligger i byen Ziarat, 12 mil nord for Quetta.

Opprørerne drepte også en politimann som sto vakt utenfor huset, som i dag fungerer som et museum. Seinere ble det også funnet seks udetonerte bomber på området.

Ingen har i skrivende stund tatt på seg ansvaret for angrepene.