11 kvinner og barn drept av bombe ved moské

Ni kvinner og to barn ble drept da en bombe eksploderte ved en sjiamuslimsk moské i det sentrale Pakistan sent torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 andre ble skadd i eksplosjonen, som skjedde under en religiøs samling i byen Bhakkar i Punjab-provinsen.

Den lokale polititjenestemannen Mohammad Altaf sier til nyhetsbyrået AFP at til sammen 10.000 sjiamuslimer fra hele landet hadde samlet seg ved moskeen for å minnes dødsfallet til profeten Mohammads barnebarn, Imam Hussain. Bomben eksploderte rundt midnatt lokal tid, i et atskilt område der kvinner og barn holdt til.

Politiet mistenker at bomben ble detonert ved hjelp av en tidsinnstilt mekanisme, men understreker at etterforskningen bare så vidt har begynt.

Et øyenvitne forteller at mennesker ble slengt opp i lufta av eksplosjonen.

Ingen har tatt på seg ansvaret for handlingen, som synes å være det siste tilfellet i en bølge av sekterisk vold i konflikten mellom landets sunnimuslimske majoritet og den sjiamuslimske minoriteten.

Den siste voldsbølgen ble utløst i slutten av februar, da væpnede menn gjennomførte en massakre i en sjiamuslimsk moské i byen Rawalpindi nord i landet. 11 mennesker ble drept og 14 skadd.

Voldsutbrudd mellom de to gruppene har kostet hundrevis av mennesker livet over hele landet de siste årene. Spenningene mellom de to gruppene ble trappet opp etter den islamistiske revolusjonen i nabolandet Iran i 1979. Rundt 75 prosent av landets 140 millioner innbyggere er sunnimuslimer, mens sjiamuslimene utgjør bare litt over 20 prosent.

President Pervez Musharraf lovet i januar å slå ned på sekterisk vold som et ledd i en kampanje mo islamistiske ekstremister. Flere hundre mennesker, både sjiamuslimer og sunnimuslimer, ble pågrepet i denne aksjonen, men de fleste har siden blitt løslatt på grunn av manglende bevis.

Forrige måned ble fem mennesker, inkludert kona og datteren til en amerikansk diplomat, drept da det ble kastet granater inn i en kristen kirke i ambassadestrøket i Islamabad.

(NTB)