Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1,1 mill. evakueres: - Ekstremt farlig

Torsdag varsler japanske myndigheter at 1,1 millioner personer evakueres som følge av kraftig nedbør.

EVAKUERING: Torsdag evakueres over 1,1 million japanere som følge av kraftig nedbør på øya Kyushu, melder japanske myndigheter. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag evakueres over én million japanere som følge av kraftig nedbør på øya Kyushu, melder japanske myndigheter.

Styrker er sendt for å bistå i evakueringen av 1,1 millioner mennesker, som foregår i prefekturene Miyazaki og Kagoshima, skriver NTB.

TYFON: Den kraftigste stormen på 25 år treffer Japan. Video: AP Les saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/tyfonen-jebi-rammer-japan/70169383 Vis mer

«Ekstremt farlig»

Siden fredag forrige uke har det falt mellom 900 og 1000 millimeter regn i prefrakturene, noe som er over dobbelt så mye som snittet for juli.

Guvernør i Kagoshima, Satoshi Mitazono, omtaler situasjonen som «ekstremt farlig».

- En omfattende katastrofe kan forekomme hvor som helst og når som helst, uttaler han.

Det har allerede blitt meldt om mindre jordskred i de rammede områdene, melder Japans rikskringkaster NHK. Jordskredene har feiet bort flere biler, og begravet et hus i Kagoshima, ifølge Al Jazeera.

Fire skadd

Minst fire personer er allerede blitt skadd, melder NHK på Twitter, som siterer kilder i politiet og brannvesenet. Blant dem ble en kvinne og hennes barn skadd da en bil rullet rundt etter å ha blitt truffet av et skred.

Det er foreløpig ikke blitt rapportert om hvor mange som har etterkommet evakueringsvarslet. Fra tidligere naturkatastrofer har man sett at flere personer velger å overse slike varsler, og blir værende hjemme.

Et evakueringssenter i Kagoshima har blitt satt til disposisjon.

REDNINGSAKSJON: Redningsarbeidere søker etter beboere etter at et hus kollapset i Kagoshima som følge av et jordskred. Foto: Kyodo / Reuters / NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: Redningsarbeidere søker etter beboere etter at et hus kollapset i Kagoshima som følge av et jordskred. Foto: Kyodo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Livstruende jordskred

Det japanske meteorologiske byrået har advart om at livstruende jordskred kan gå når som helst i deler av Kagoshima, samt at kraftig nedbør vil fortsette utover dagen.

- Dersom kraftig nedbør fortsetter i timevis i det samme området, kan det hende at vi sender ut et varsel angående det, sier meteorolog Ryuta Kurora, ifølge Al Jazeera.

For et år siden utløste kraftig nedbør vest i Japan både flom og jordskred, som tok livet av 220 mennesker, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!