Birgitte Tengs

11 nye prøver kan løse gåten

Politiet har sendt inn en rekke nye prøver fra Birgitte Tengs' strømpebukse til analyse. Vil se om de kan finne flere DNA-treff på mannen som er siktet for drapet.

FUNN: Politiet fikk DNA-treff med den siktede mannen på Birgitte Tengs' strømpebukse. Nå gjøres nye undersøkelser. Foto: Kripos
FUNN: Politiet fikk DNA-treff med den siktede mannen på Birgitte Tengs' strømpebukse. Nå gjøres nye undersøkelser. Foto: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER (Dagbladet): Knappe tre måneder har gått siden mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995 ble pågrepet. Nye DNA-analyser i Østerrike hadde gitt treff, og førte til pågripelse av mannen under en ferietur på Sørlandet.

Siden da har ytterligere analyser ført til funn av mutasjon i genmaterialet avsatt i linningen på Tengs' strømpebukse. Funnet har forsterket mistanken mot mannen, som selv avviser å ha noe med drapet å gjøre.

Den siktede mannen i 50-åra sitter for tida varetektsfengslet. I mellomtida jobber politiet på spreng med materialet og beslagene i saken, deriblant flere DNA-undersøkelser. Kilder opplyser til Dagbladet at det for tida analyseres en rekke nye prøver fra Tengs' strømpebukse.

Biter av strømpebuksa

Totalt skal det dreie seg om elleve nye prøver. Flere av disse stammer ifølge Dagbladets opplysninger fra biter som er klippet ut av strømpebuksa og sendt til analyse.

Dersom det gjøres flere DNA-funn fra siktede på strømpebuksa, vil dette bidra til å styrke mistanken mot mannen i 50-åra. Dukker det opp DNA-treff fra andre, vil mistanken derimot kunne svekkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer