11 omkom under konser

Elleve mennesker omkom og 85 ble skadd da et stort tre blåste over ende under en utekonsert i Strasbourg i Øst-Frankrike i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

120 mennesker var møtt fram for å høre jiddisk musikk i Parc du Chateau de Pourtales i en forstad av Strasbourg, da en kraftig tornado feide inn over området i 22-tida.

Musikerne stanset konserten og oppfordret tilhørerne til å søke ly under et plasttak som var satt opp inne mellom trærne. Minutter senere feide den kraftige vinden et stort tre over dem.

Talsmenn for franske myndigheter opplyste i morgentimene at ti mennesker omkom under ulykken, og tilstanden for 18 av de skadde, blant dem to barn, ble betegnet som kritisk.

Nyhetsbyrået Ananova meldte i dag tidlig at dødstallene hadde steget til elleve.

Seks kvinner og fire menn - alle rundt 18 år - døde ifølge Ananova umiddelbart. Det ellevte dødsofferet døde seinere av skadene.

Redningsarbeiderne brukte tre timer på å hente ut alle som ble rammet av den store trekrona.

Franske meteorologer hadde på forhånd advart mot de kraftige vindene fra vest, og bedt folk om å holde seg innendørs.

I landsbyen Belfort rett sør for Strasbourg ble en stor utendørs rockekonsert avlyst som følge av frykt for de 20 000 tilhørernes sikkerhet i uværet.

Stormen ødela også jernbanenettet i området, og førte til trafikkaos i byene Metz, Nancy og Dijon.

Tidligere i går ble en fem år gammel jente alvorlig skadet da et jordskred skylte gjennom familiens leilighet i det sørvestlige Frankrike, der det enkelte steder har regnet like mye som på en normal måned det siste døgnet.

(NTB)

Foto: SCANPIX
ULYKKESSTEDET Redningsmannskapene jobber på spreng etter at treet veltet over publikum.Foto: SCANPIX