11 omkommet

11 personer er bekreftet omkomne, og flere er fortsatt savnet etter at «Sleipner» forliste. Enkelte skal også ha blitt skadet som følge av kollisjonen. Pårørende kan ringe 51 64 60 21

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 20-tall personer kan være omkommet

- Vi fikk ingen informasjon

11 til Fylkessykehuset i Haugesund

Supplybåt tok om bord seks-sju personer

Full katastrofeberedskap på Fylkessykehuset i Haugesund

76 personer var rundt midnatt brakt i land, og de 11 omkomne er blant disse. 12 personer var da fremdeles savnet.

«Sleipner» forliste ved 19-tida i kveld.

80 passasjerer

Flaggruten mellom Stavanger og Bergen «Sleipner» gikk ned med 80 passasjerer ombord og et mannskap på 8. Katamaranen sank i løpet av 45 minutter. Det er svært tøffe forhold for å få opp passasjerene og mannskapet fra sjøen. Det blåser kuling i området.

- Vi har fått opp mesteparten av passasjerene, sier pressetalsmann Sander Bull-Gjertsen til TV2 nyhetene. Han har ikke fått inn meldinger om omkomne etter forliset.

Øyenvitner

Øyenvitner forteller om et 20-talls båter som lå i sjøen for å hjelpe de skipbrudne. De søkte med lys og sveiper over vannet for å lete etter mennesker som ligger i sjøen. Helikopter sveipte også over området for å se etter folk.

- Vi fikk melding om forliset klokka 19.08. Vi konsentrerer oss nå om redningsarbeidet. Flaggskipet «Draupner» bistår i redningen og tre andre båter som er i området. Vi har sendt ut et SeaKing redningshelikopter, sier pressetalsmann Sander Bull-Gjertsen til Dagbladet :på nettet.

Pårørende kan ringe krisetelefoner 51 64 60 21 eller 55 56 03 02

Katamaranen gikk på grunn ved Ryvarden fyr nord for Haugesund.

Etter grunnstøtingen skal den ha gått av grunna, men da skal endel av baugen ha vært slitt vekk. En av redningsmannskapene beskrev båten som helt ødelagt.

Nye båter

«Sleipner» tilhører den nye generasjoner katamaraner som er satt inn i Flaggruten. Sammen med søsterskipet MS «Draupner» ble hun satt inn i Flaggruten mellom Bergen og Stavanger i slutten av august. Båten kan ta 358 passasjerer, skriver NTB.

Dagbladet :på nettet kommer med mer informasjon om forliset.

FORLISTE «Sleipner» sank ved Ryvarden fyr ved 19-tida.