11 personer reddet ut fra snøras i Hordaland

To personer lettere skadd.

STOR UTRYKNING: Store redningsmannskaper er sendt til området sør for Masfjordtunnelen i Lindås. MMS: PAUL SIGVE AMUNDSEN / DAGBLADET
STOR UTRYKNING: Store redningsmannskaper er sendt til området sør for Masfjordtunnelen i Lindås. MMS: PAUL SIGVE AMUNDSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MASFJORDEN/OSLO (Dagbladet): Flere biler er begravd av et ras i Hordaland, skriver Bergens Tidende (BT). Opplysningene bekreftes av Hordaland politidistrikt på Twitter.

SISTE: Innsatsleder Ivar Kvant i Hordaland politidistrikt sier til dagbladet at 11 personer ble tatt av raset.

- Taket på en av bilene er trykket ned. To personer fikk lettere skader, de er sendt til legevakt. Vi er nå helt sikre på at det ikke er flere personer i raset, sier Kvant til Dagbladet.

I 18.10-tida opplyser politidistriktet til NTB at til sammen fire biler er rammet av skredet. Ifølge politiets opplysninger skal et knust vindu ha skadet et lite barn.

Politiets operasjonsleder Morten Kronen sier han ikke har oversikt over hvor mange som befant seg i de fire bilene. Flere er imidlertid gjort rede for, og ifølge BT søkes det i 18.20-tida med stenger i snømassene. Det er dårlig vær på stedet.

Stor utrykning Snøraset betegnes som stort, og har gått i Romarheimsdalen i Lindås kommune. Nødetatene er sendt til åstedet.

- Ifølge våre opplysninger er det tre biler som er begravd. Vi sender nå et Sea King redningshelikopter til stedet, opplyser Siv Namork, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge, til Dagbladet i 17.15-tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.