STOR UTRYKNING: Store redningsmannskaper er sendt til området sør for Masfjordtunnelen i Lindås. MMS: PAUL SIGVE AMUNDSEN / DAGBLADET
STOR UTRYKNING: Store redningsmannskaper er sendt til området sør for Masfjordtunnelen i Lindås. MMS: PAUL SIGVE AMUNDSEN / DAGBLADETVis mer

11 personer reddet ut fra snøras i Hordaland

To personer lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MASFJORDEN/OSLO (Dagbladet): Flere biler er begravd av et ras i Hordaland, skriver Bergens Tidende (BT). Opplysningene bekreftes av Hordaland politidistrikt på Twitter.

SISTE: Innsatsleder Ivar Kvant i Hordaland politidistrikt sier til dagbladet at 11 personer ble tatt av raset.

- Taket på en av bilene er trykket ned. To personer fikk lettere skader, de er sendt til legevakt. Vi er nå helt sikre på at det ikke er flere personer i raset, sier Kvant til Dagbladet.

I 18.10-tida opplyser politidistriktet til NTB at til sammen fire biler er rammet av skredet. Ifølge politiets opplysninger skal et knust vindu ha skadet et lite barn.

Politiets operasjonsleder Morten Kronen sier han ikke har oversikt over hvor mange som befant seg i de fire bilene. Flere er imidlertid gjort rede for, og ifølge BT søkes det i 18.20-tida med stenger i snømassene. Det er dårlig vær på stedet.

Stor utrykning Snøraset betegnes som stort, og har gått i Romarheimsdalen i Lindås kommune. Nødetatene er sendt til åstedet.

- Ifølge våre opplysninger er det tre biler som er begravd. Vi sender nå et Sea King redningshelikopter til stedet, opplyser Siv Namork, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge, til Dagbladet i 17.15-tida.

110-sentralen i Hordaland melder at snøraset har gått nær Masfjordtunnelen på E39, på sørsida. Hjelpemannskaper fra flere kommuner er på stedet.

Politiet har i 19-tida satt opp en veisperring et par kilometer fra rasstedet sørfra, og bare utrykningskjøretøy og presse slipper igjennom.

Veien helt stengt Vegtrafikksentralen opplyser til Dagbladet at Masfjordtunnelen nå er helt stengt som følge av raset. Det skaper potensielt store problemer for folk som skal mellom Sogn og Bergen; det er slutten på vinterferien i Hordaland.

- Omkjøringsveien er dårlig, så folk anbefales å kjøre om Voss, på E16, sier Thore-Andree Halland, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Bergen, til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.