11 reddet etter båtforlis

Én omkom - elleve ble reddet da en fiskebåt forliste utenfor Brønnøysund. Flere av de som overlevde klarte å komme seg opp på et skjær før de ble reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ålesund-båten «Stålegg Senior» fikk motorstopp like etter klokka 15 i ettermiddag, og begynte å drive mot land.

Deler av mannskapet hadde klarte å komme seg i livbåter, mens andre gikk i vannet med redningsdrakter. Flere av dem klarte å komme seg opp på et skjær, før redningsfolk kom til ulykkesstedet.

- Vi fikk nødmelding fra båten klokka 15.15. Og satte umiddelbart i gang med redningsaksjonen, sier Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Dagbladet.no.

Litt over et kvarter seinere var det første helikopteret på plass. Det var et Puma-helikopter, som tilhører oljeindustrien, og sto i Brønnøysund. Det kom derfor fram før redningshelikopteret fra Hovedredningssentralen.

Fire sterkt nedkjølt

En rekke båter som var i nærheten plukket også opp nødmeldingen, men de klarte ikke komme bort til det forliste mannskapet.

Alle 12 personene som var om bord ble plukket opp helikopteret som først kom til stedet, og kjørt avgårde like før klokka 16. Fire ble fløyet til Sandessjøen, mens resten var sendt inn til Brønnøysund. De som har størst nedkjølingsskader ble fraktet til sykehuset i Sandnessjøen som har best utstyr for oppvarming.

- De fire som kom hit var kraftig nedkjølt, men tilstanden er ikke alvorlig, sier medisinsk overlege Dag Stefansen ved sykehuset i Sandnessjøen til NTB.

Personen som omkom ble erklært død da helikopteret landet i Brønnøysund.

Ulykken skjedde nordvest for Brønnøysund, og det blåser sterk kuling i området.

FORLISTE: Én person omkom da «Stålegg Senior» forliste i ettermiddag.