11 reddet fra grunnstøtt ferge

11 passasjerer er reddet ut av ei ferge som gikk på grunn utenfor Kvaløya i Troms i kveld. Mannskapet på fire er igjen i ferga for å se om ferga kan slepes av sandbanken den står på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 23. desember klokka 18.34.

De 11 passasjerene ble reddet av ei sjark som var i nærheten da ferga gikk på grunn.

- Alle ble reddet ut ved hjelp av en lettbåt. Sjarken er nå på vei mot land med alle passasjerene om bord, sier redningsleder Tor Wangsfjord ved Hovedredningssentralen i Bodø til Dagbladet.no.

Ingen skal ha blitt skadd i grunnstøtingen.

- Besetningen har bestemt seg for å bli igjen om bord. De venter på redningsskøyta som er på vei oppover, og vil se om ferga kan slepes av sandbanken den står på, sier Wangsfjord.

Hovedredningssentralen i Bodø fikk melding om ulykken klokka 17.45 i kveld.

- Ferga «Kjølva» har kjørt seg fast på en sandbanke ved Laukvik på Kvaløya nordvest for Tromsø, sa Wangsfjord til Dagbladet.no like etter grunnstøtingen.

Ferga fikk et hull i skroget, og tar inn vann. Men den står trygt på sandbanken, og det har ikke vært fare for at den kan synke.

Vurderer evakuering

Hovedredningssentralen fryktet først at en evakuering kunne bli svært vanskelig.

- Det blåser i området, og sjøen er høy. I tillegg er det svært grunt i området, så en eventuell evakuering må skje med småbåter. Vi vil vurdere om en evakuering i det hele tatt er mulig å gjennomføre, sa Wangsfjord like etter ulykken. Det var før sjarken kom til unnsetning.