REKRUTTERTE: Mohammed Haydar Zammar var en av de al-Qaida-tilknyttede som hadde tilhold i moskeen. Foto: AP/Der Spiegel/Knut Mueller/Scanpix
REKRUTTERTE: Mohammed Haydar Zammar var en av de al-Qaida-tilknyttede som hadde tilhold i moskeen. Foto: AP/Der Spiegel/Knut Mueller/ScanpixVis mer

11. september-moske stengt i Hamburg

Kjent rekrutteringssted for terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tysk politi stengte i dag Taiba-moskeen i Hamburg, der flere av terroristene som tok flere tusen liv og sjokkerte hele verden 11. september 2001 møttes før angrepet.

Stengt På ettårsdagen for angrepet, 11. september 2002, sirkulerte det planer i moskeen om en gjentagelse av tragedien. Disse ble aldri satt ut i live.

Ifølge det tyske nyhetsmagasinet Focus har moskeen igjen utviklet seg til å bli et viktig rekrutteringssted for ekstreme islamister, etter at den havnet i søkelyset etter grusomhetene i 2001.

Også et kultursenter tilknyttet moskeen er stengt, etter at tyske myndigheter har undersøkt komplekset over lang tid.

Rekrutterte Tysk politi mener ifølge nyhetsbyrået AP at flere med tilknytning til moskeen senere har reist til ekstremistleire i Usbekistan.

I fjor ble det også avslørt at en ti mann sterk gruppe islamister med tilknytning til ekstremister i Pakistan hadde tilhold i moskeen.

Den tyske statsborgeren Mohammed Haydar Zammar, som nå sitter fengslet under svært brutale forhold i Syria, har innrømmet å ha rekruttert flere 11. september-terrorister - blant dem Mohammed Atta - fra moskeen.

Han hadde lenge tilhold i Hamburg, og var tilnyttet moskeen som i dag ble stengt.

11. SEPTEMBER-TERRORIST: Mohammed Atta. Foto: AP/Scanpix
11. SEPTEMBER-TERRORIST: Mohammed Atta. Foto: AP/Scanpix Vis mer