ATTEN ÅR: I år er det atten år siden det største terrorangrepet på amerikansk jord fant sted. Her er hendelsesforløpet. Video: CNN / Reuters Vis mer

11. september-offer identifisert 18 år etter

Ved hjelp av DNA-teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå er dødsoffer nummer 1643 identifisert etter terrorangrepene i USA 11. september 2001, grunnet DNA-testing.

Det er nesten 18 år siden terrorister kapret to fly som deretter ble fløyet inn i tvillingtårnene World Trade Center på Manhattan.

2753 personer ble meldt savnet etter at byggene kollapset. Arbeidet med å identifisere levninger pågår ennå.

I går meddelte rettsmedisinerens kontor i New York at levninger funnet i 2013 ved lokalene til Deutsche Bank var identifisert ved DNA-testing av beinrester.

Mannens navn og opplysninger om han blir etter familiens ønske ikke offentliggjort.

Talsperson Aja Worthy-Davis opplyser at dette er den første nye identifiseringen siden juli 2018, da DNA-analyser av andre fragmenter av skjelett ble knyttet til savnede Scott Johnson, som jobbet hos Keefe, Bruyette & Woods.

Medisinerne har mer enn 1.100 levninger som ikke er identifisert ennå.

FERSKE BILDER: FBI har offentliggjort 27 nye bilder fra tida etter terrorangrepet på Pentagon 11. september 2001. Bildene viser blant annet opprydningsarbeid, brannslokking og vrakdeler av det kaprede flyet som kjørte inn i forsvarsbygningen. Foto: FBI Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer