11 skadd i tunnelulykke

Personbil smadret av buss og trailer i Sorgendalstunnelen på Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bussen fra Gjøvik var bare 500 meter unna endestasjonen i Lillehammer sentrum da ulykken skjedde like etter klokka 13 i ettermiddag.

Til sammen elleve mennesker ble fraktet til Innlandet sykehus, der alt personell ble mobilisert kort tid etter at ulykken ble varslet.

- Seks av disse trengte bare poliklinisk behandling, mens fem er innlagt til videre behandling og observasjon. Den hardest skadde, en mann i 60-åra, skal opereres i løpet av kvelden. Han har alvorlige, men ikke livstruende skader, sier vakthavende assistentlege Eivind Alhaug ved ortopedisk avdeling til Dagbladet.no.

Blant de fem innlagte er også en liten gutt i 3-4-årsalderen, men han er ikke kommet alvorlig til skade.

Katastrofealarm
Det ble slått full katastrofelarm da rutebussen, en lastebil og en Toyota personbil kolliderte i Sorgendalstunnelen mellom Strandtorget og jernbanestasjonen i Lillehammer sentrum.

Flere passasjerer, deriblant ungdommer, ble sittende fastklemt i bussen, og måtte tas ut av redningsmannskaper.

- Sjåføren av lastebilen, to i personbilen, og åtte fra bussen var blant de skadde, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

- Ille
Like etter ulykken kunne et øyenvitne fortelle Dagbladet.no at personbilen sto fullstendig fastklemt mellom bussen og traileren.

- Det er et skikkelig ille syn. Og det er speilblankt føre gjennom tunnelen etter snøværet i dag, og slett ikke rart at det har gått galt, sa han til Dagbladet.no.

Ifølge NTB skjedde ulykken etter at traileren kom over i feil kjørefelt og kolliderte med de to andre kjøretøyene.

SÅPEGLATT: Det skal ha vært svært glatt inne i tunnelen da ulykka skjedde. En Toyota personbil ble knust mellom rutebussen og lastebilen. Fem ble innlagt på sykehus, mens seks andre kom lettere til skade. Foto: Andreas Wivestad
SÅPEGLATT: Det skal ha vært svært glatt inne i tunnelen da ulykka skjedde. En Toyota personbil ble knust mellom rutebussen og lastebilen. Fem ble innlagt på sykehus, mens seks andre kom lettere til skade. Foto: Andreas Wivestad Vis mer

- Bussen var på vei opp mot sentrum fra Strandtorget, mens lastebilen var på vei nedover fra sentrum. Ulykken skjedde inne i tunnelen, der personbilen på en eller annen måte har havnet mellom de store kjøretøyene i kollisjonen, sier operasjonsleder Stavheim.

- Utrolig at det gikk bra
Bussen er eid av Nettbuss Gjøvik AS og hadde 7-8 passasjerer da ulykken skjedde. Daglig leder Anstein Kvam har vært på ulykkesstedet og er lettet over at det har gått bra med både sjåføren og passasjerene.

- Jeg må vel si at det er utrolig at det gikk så bra, sier Kvam til Dagbladet.no.

Sjåføren er nå tatt hånd om. Kvam vet ikke hva som er årsaken til ulykken.

- Bussen var i teknisk god stand, sier han.

Distriktsvegsjef Kjell Seim sier til NRK at tunnelen ble strødd bare en drøy time før ulykken skjedde. Likevel var det såpeglatt på ulykkesstedet.

- Det er en veldig vanskelig tunnel, sier Seim ifølge NRK.

FASTKLEMT: Lastebilsjåføren og flere av de andre skadde satt fastklemt i vrakene.
KNUST: En personbil ble fullstendig knust mellom bussen og lastebilen som kolliderte inne i Sorgendalstunnelen i Lillehammer.
ALVORLIG: Ulykka skjedde inne i Sorgendalstunnelen mellom Strandtorget og Lillehammer sentrum.