11 tenåringer arrestert

LONDON: Fotballspillere, politikere og den jamne brite venter på en avklaring rundt det groteske barnedrapet på Damilola Taylor. 10-åringen som blødde i hjel et par hundre meter fra der han bodde. I går ble 11 unge tatt inn til spesialavhør av London-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har sterk tro på at alle de som vi har arrestert enten kan være mistenkte eller vitner i saken, sier politiavdelingssjef David Dillnutt til BBC.

Han sier videre at alle som ble tatt av politiet ble videofilmet under raidet i går, ettersom det dreier seg om unge gutter i alderen 12 til 16 år.

Ei 39 år gammel kvinne ble også arrestert under en av de største politiaksjonene som er utført i London de siste ti åra.

- To av dem vi har inne til avhør nå, brakte vi inn for ei uke siden, men da ble de sluppet ut igjen, sier Dillnutt.

Barnedrapet har skapt harme og sterke reaksjoner blant alle samfunnslag her i Storbritannia. I går gikk fotballstjerna Rio Ferdinand ut med en appell:

- De som vet noe om udåden må si ifra, det er feigt å tie.

Ferdinand ble nylig øyrikets dyreste fotballspiller. Han ble solgt fra London-klubben West Ham til Leeds. Ferdinand vokste sjøl opp i dette fattige strøket i Sør-London. Politiet mener fotballhelten kan bidra til at unge, redde gutter som vet noe om saken, vil kunne komme ut med informasjon.

- Det siste tiåret har denne delen av byen vært plaget av mye gatevold og mye narkotikasalg. Nå må folk komme ut og fortelle det de vet, det er ikke kult å tie. Ingenting vil bringe Damilola tilbake, men hans familie trenger å få vite hva som skjedde, var Ferdinands fjernsynsbudskap.

  • Opposisjonspolitiker William Hague fra det konservative partiet mener at politiets moral er undergravd i Stor-London. Hague mener at en rapport for et par år siden, som konkluderte med at store deler av politikorpset i byen var infisert av rasisme, har svekket politiets evne til å stanse og ransake folk på gata. Hagues utspill fikk ikke den effekt han hadde forventet. En ny politirapport ble lagt fram i går, og den slår nok en gang fast at altfor mange av lovens håndhevere fortsatt har rasistiske tendenser.