11 ulvevalper født

Tre norske ulvefamilier har fått valper i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det i fjor ikke ble påvist et eneste valpekull i Norges ulvestamme, har tre norske ulvefamilier fått valper i år. Trolig er det født elleve valper.

Den norske ulvebestanden er svært lav. I 2007 var det ingen påviste valpekull her i landet, men i år er situasjonen langt lysere. Direktoratet for naturforvaltning bekreftet torsdag at det er blitt født ulvevalper i revirene til tre helnorske ulvepar i Hedmark.

Parene det gjelder er Osdals-, Julussa- og Kynnaparet. Antakeligvis er det født så mange som elleve valper i år, flesteparten i Osdalsflokken der sju valper kom til verden i sommer. Det er ikke kjent hvor mange av valpene som fortsatt er i live.

- Hurra! Dette er gledelige nyheter. Endelig har vi fått en mulig vekst i ulvebestanden i Norge. Nå er det viktig at valpene får være i fred gjennom vinteren, sier Christian Pedersen, rådgiver i World Wide Fund for Nature (WWF).

Organisasjonen ber miljøvernminister Erik Solheim (SV) garantere at det ikke blir gitt fellingstillatelse på ulvefamiliene i vintersesongen 2009.

Beregninger fra vinteren 2007/08 viste at det da fantes mellom 12 og 18 ulver i Norge. Den skandinaviske bestanden ble beregnet til mellom 166 og 210 dyr.

(NTB)