11 x kinesisk nakenlykke

Natt til mandag fødte Maja (5) hele 11 velskapte kinesiske nakenhunder. Det er svært sjeldent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRNDAL (Dagbladet): - Jeg trodde det skulle stoppe på 7-8, men da valpene ramla ut og det nærmet seg 12 ble jeg mer og mer målløs, sier hundeelsker Karen Dorthea Wang.

Dagbladet møter henne hjemme på Bjørndal utenfor Oslo, etter det som har vært et hektisk døgn. Ved femtida natt til mandag gikk vannet til Maja (5). Men ettersom ting gikk unormalt sakte, bestemte Karen seg for å ta med hunden til veterinæren på Fetsund.

Fødte i bilen - Jeg ble dritnervøs og satte meg i bilen og begynte å kjøre. Men halvveis hørte jeg klynk i baksetet - Maja hadde født sin første! sier Karen.

Derfor snudde hun ved Furuset og satte kursen hjemover igjen. To timer og 12 valper (en dødfødt) seinere kunne hun puste lettet ut.
Hun har bestemt seg for å beholde to selv. De resterende skal settes bort etter åtte uker, hver av dem verdt rundt 13 000 kroner.

- Maja har hatt fire kull før, så dette blir hennes siste. Nå er hun pensjonert. Men hun har aldri fått så mange før, sier Karen.

Uvanlig Styremedlem i Norsk Chinese Crested Klubb, Vivian Strand, sier til Dagbladet at 11 valper i et kull «høres voldsomt» mye ut.

 I STORFORM:  Mamma Maja (5) fødte hele 12 valper på et par timer, uten store problemer. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
I STORFORM: Mamma Maja (5) fødte hele 12 valper på et par timer, uten store problemer. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer

- Det er ikke vanlig, jeg har hørt om ni valper og det synes jeg er stort. Så mange har jeg aldri hørt om, sier hun.

Strand forteller at gjennomsnittskullet består av fire til seks valper.

- Kinesisk nakenhund er ekstremt populært for tiden. Rasen har eksplodert i antall de siste ti årene, og det er stor etterspørsel. «Kineseren» beskrives som livlig, glad, intelligent, lydig og anvendelig, mener hun.

- Den blir veldig knyttet til eieren. Du blir elska fra første stund med en kineser i huset.

 BLINDE OG DØVE:  I den første tida er valpene både blinde og døve og mest opptatt av pupp. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
BLINDE OG DØVE: I den første tida er valpene både blinde og døve og mest opptatt av pupp. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer

 

 - IKKE VESKEHUND:  Kinesisk nakenhund har ikke noe i en veske å gjøre, sier eier Karen Dorthea Wang.  Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
- IKKE VESKEHUND: Kinesisk nakenhund har ikke noe i en veske å gjøre, sier eier Karen Dorthea Wang. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer