Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

110 000 for fyllekjøring

Mediasjefen med millionlønn må punge ut med rekordhøye 110 000 kroner for å ha kjørt i fylla. Nå anker han til høyestrett, av prinsipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boten er regna ut fra en bruttolønn på 890 000 kroner i året. Ligningen viser at 43-åringen har tjent over millionen de siste åra. Rettspraksis tilsier at boten for promillekjøring skal være lik halvannen månedslønn. For mediasjefen kostet det 110 000 kroner for fyllekjøringen, ifølge Avis1.

Den 43-årige oslomannen ble stoppet på vei fra Voss til Bergen, etter en lang og festlig natt. I tillegg til promillekjøring brøt mannen fartsgrensen. Han ble tatt i en hastighet på 86 kilometer i timen i 60-sonen.

Mediasjefen hadde vært på oppdrag på Voss, som ble avsluttet med en lang natts festing. Etter noen timers søvn våknet 43-åringen klokka elleve, og da hadde sjåføren uventet dratt. For å rekke dødlinja for reportasjen hans, måtte han rekke et fly hjem til Oslo. Etter en egenvurdering av egen promille til under 0,5, bestemte den redaksjonelle lederen for å ta sjansen på å kjøre. For den sjansen fikk han en bot på 110 000.

Hendelsen skjedde for snart to år siden, og saken ble sendt Oslo forhørsrett for et år siden. 43-åringen ønsker å avvente en prinsippavgjørelse i Høyesterett.