110 000 kroner i dusør

I denne løpeseddelen utlover «Martine-stiftelsen cirka 110 000 kroner i dusør for informasjon som kan føre til at drapsetterlyste Farouk Abdulhak (24) blir utlevert.

PLAKATER: Martine-stiftelsen har bidratt økonomisk til at det kan henges opp plakater om Martine-saken i den jemenittiske hovedstaden Sana'a. Ansiktene er sladdet av
sikkerhetshensyn. I løpeseddelen (under til høyre), utlover Martine-stiftelsen dusør til dem som bidrar til at Farouk Abdulhak blir utlevert til England. Foto: PRIVAT
PLAKATER: Martine-stiftelsen har bidratt økonomisk til at det kan henges opp plakater om Martine-saken i den jemenittiske hovedstaden Sana'a. Ansiktene er sladdet av sikkerhetshensyn. I løpeseddelen (under til høyre), utlover Martine-stiftelsen dusør til dem som bidrar til at Farouk Abdulhak blir utlevert til England. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Martine-stiftelsen» arbeider i tett kompaniskap med opprørsbevegelsen i Jemen, for å presse Farouks far, Shaher Abdulhak, til å utlevere sønnen til britiske myndigheter.

Leder av stiftelsen, Marcus Rolandsen, ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om at det er utløst en dusør på Farouk.

- Men jeg kan bekrefte at vi har etablert kontakt med opprørsbevegelsen i Jemen, sier Rolandsen til Dagbladet.

Tautrekking Farouk er etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha drept den norske medstudenten Martine Vik Magnussen i London 14. mars 2008.

Gjennom lang tid er det gjort gjentatte forsøk på å forhandle fram en løsning med Abdulhakfamilien. Jemen har ikke en utleveringsavtale med Storbritannia. Hittil har Jemen nektet å utlevere Farouk Abdulhak, til tross for hardt politisk press fra flere land.

Shaher Abdulhak eier og driver et stort forretningsimperium med virksomhet over store deler av Midtøsten. Han er også nær venn og alliert av Jemens president Ali Abdullah Saleh, som har styrt landet med jernhånd de siste 33 åra.

Siden januar har det vært opptøyer og uro i landet, og et stort antall mennesker har mistet livet. Opprørerne krever at Saleh må gå av som president. Til lokale medier i Jemen har Shaher uttalt at han vurderer å stille til valg som president, dersom Saleh går av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.