Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

110 000 kroner i dusør

I denne løpeseddelen utlover «Martine-stiftelsen cirka 110 000 kroner i dusør for informasjon som kan føre til at drapsetterlyste Farouk Abdulhak (24) blir utlevert.

PLAKATER: Martine-stiftelsen har bidratt økonomisk til at det kan henges opp plakater om Martine-saken i den jemenittiske hovedstaden Sana'a. Ansiktene er sladdet av
sikkerhetshensyn. I løpeseddelen (under til høyre), utlover Martine-stiftelsen dusør til dem som bidrar til at Farouk Abdulhak blir utlevert til England. Foto: PRIVAT
PLAKATER: Martine-stiftelsen har bidratt økonomisk til at det kan henges opp plakater om Martine-saken i den jemenittiske hovedstaden Sana'a. Ansiktene er sladdet av sikkerhetshensyn. I løpeseddelen (under til høyre), utlover Martine-stiftelsen dusør til dem som bidrar til at Farouk Abdulhak blir utlevert til England. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Martine-stiftelsen» arbeider i tett kompaniskap med opprørsbevegelsen i Jemen, for å presse Farouks far, Shaher Abdulhak, til å utlevere sønnen til britiske myndigheter.

Leder av stiftelsen, Marcus Rolandsen, ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om at det er utløst en dusør på Farouk.

- Men jeg kan bekrefte at vi har etablert kontakt med opprørsbevegelsen i Jemen, sier Rolandsen til Dagbladet.

Tautrekking Farouk er etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha drept den norske medstudenten Martine Vik Magnussen i London 14. mars 2008.

Gjennom lang tid er det gjort gjentatte forsøk på å forhandle fram en løsning med Abdulhakfamilien. Jemen har ikke en utleveringsavtale med Storbritannia. Hittil har Jemen nektet å utlevere Farouk Abdulhak, til tross for hardt politisk press fra flere land.

DREPT: Martine Vik Magnussen (23) ble søndag 16. mars 2008 funnet drept i kjelleren i Great Portland Street i London, etter å ha sist blitt sett i live sammen med medstudenten og milliardærsønnen Farouk Abdulhak (21). Foto: PRIVAT
DREPT: Martine Vik Magnussen (23) ble søndag 16. mars 2008 funnet drept i kjelleren i Great Portland Street i London, etter å ha sist blitt sett i live sammen med medstudenten og milliardærsønnen Farouk Abdulhak (21). Foto: PRIVAT Vis mer

Shaher Abdulhak eier og driver et stort forretningsimperium med virksomhet over store deler av Midtøsten. Han er også nær venn og alliert av Jemens president Ali Abdullah Saleh, som har styrt landet med jernhånd de siste 33 åra.

Siden januar har det vært opptøyer og uro i landet, og et stort antall mennesker har mistet livet. Opprørerne krever at Saleh må gå av som president. Til lokale medier i Jemen har Shaher uttalt at han vurderer å stille til valg som president, dersom Saleh går av.

Koordinert aksjon Den utlovede dusøren på 20 000 amerikanske dollar, rundt 110 000 kroner, er en liten formue i Jemen, som er et av verdens aller fattigste land.

Løpesedlene ble delt ut i en koordinert aksjon i hovedstaden Sana'a, Taiz-regionen og i Aden, helt sør i landet.

I løpesedlene blir innbyggerne bedt om å tipse Interpol eller lokale politimyndigheter, dersom de har opplysninger om hvor Farouk oppholder
seg.

ETTERLYST: Farouk Abdulhak er etterlyst gjennom Interpol, og begjært utlevert fra Jemen. Jemen har nektet å etterkomme anmodningen. Foto: SCAN PRESS
ETTERLYST: Farouk Abdulhak er etterlyst gjennom Interpol, og begjært utlevert fra Jemen. Jemen har nektet å etterkomme anmodningen. Foto: SCAN PRESS Vis mer

Til sammen 30 000 løpesedler skal ha blitt delt ut, umiddelbart etter fredagsbønnen i forrige uke. Løpesedlene viser to bilder av Farouk. På ett av bildene holder Farouk et skytevåpen, og poserer for sitt eget webkamera. Dette bildet sendte han til Martine på Facebook, der vennene fikk tatt en kopi før Farouk selv fjernet sin egen Facebook-profil få timer etter drapet.

Håper på dialog Nederst på hver eneste løpeseddel som ble delt ut, står mailadressen til «Martine-stiftelsen». Stiftelsens leder vil ikke svare på om det foregår aktivitet i kulissene for å forsøke å få til en løsning.

- Vi håper fortsatt på dialog og en frivillig løsning, som innebærer en rettferdig rettssak i England. Dette mener vi er et oppnåelig mål, og stiftelsen vil derfor fortsette å jobbe for en slik løsning, sier Marcus Rolandsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!