110 centimeter snø!

Ny rekord i Tromsø i dag.

IKKE AKKURAT ARBEIDSLEDIG: Brøytemannskap Trond Even Augustinussen får merke snørekorden i Tromsø. Foto: Jørn Mikael Hagen/Nordlys
IKKE AKKURAT ARBEIDSLEDIG: Brøytemannskap Trond Even Augustinussen får merke snørekorden i Tromsø. Foto: Jørn Mikael Hagen/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flerer dager med tette snøbyger og klassisk innevær har resultert i at snødybden ved Vervarslinga i Tromsø i dag har kommet opp på 110 centimeter. Det er rekord for årets vinter inkludert vintermånedene på tampen av 2011.

- Men nå stopper det nok der, sier vakthavende meteorolog, Sjur Wergeland, til Nordlys.

- Det vil nok fortsatt komme noen snøbyger utover dagen og i morgen, men de blir mindre enn de vi har hatt de siste dagene. Samt at snøen som har falt er så lett at den vil synke og dermed sannsynligvis ikke overskride dagens 110 cm.

Finvær på gang Og nå kan tromsøværingene håpe på finvær framover.

Morgen- og formiddagstimene på påskeaften har gitt sol, og det som i langt større grad ligner det påskeværet man ønsker seg.

Men det uroer Wergeland.

- Været har sålangt denne påsken tvunget folk til å holde seg innedørs, og med finvær i anmarsj vil folk ut å få med seg siste rest av påsken. Og det kan være skummelt, advarer han.

Snøskredfare - For snøskredfaren er fortsatt på kategori 4 som betyr stor, og i beste fall synker den til markert, kategori 3. Så folk må være ytterst varsomme og særlig blant de som planlegger toppturer. Unngå bratte terreng, advarer Wergeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer