110 i 80-sonen

Samferdselsminister raste gjennom Lærdal for å advare mot råkjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samferdselsminister og Senterpartileder Liv Signe Navarsete besøkte onsdag hjemkommunen Lærdal for å åpne E6-strekningen Voldum-Borlaug.

Ifølge Nationen, som gir bred omtale av hendelsen i dagens utgave, stilte kommunen med en bil - og den visste statsrådens sjåfør, seniorrådgiver i Samferdsels- departementet Dag H. Nestegard, å bruke.

Flere ganger brøt bilen fartsgrensen, melder Nationens utsendte, som lå på hjul etter statsråden for å dekke Vestlands-besøket. De to kjørte etter i en 2007-modell leiebil. Store deler av bilturene på veiene rundt i Lærdal lå bilen med trafikksikkerhetsministeren langt over fartsgrensen.

Ved åpningen av veien uttalte statsråden følgende, skriver Nationen:

«For at vi skal unngå ulykker med alvorlig skade eller drepte i trafikken, må hver enkelt av oss ta et ansvar. Vi må selvsagt ikke kjøre i rusa tilstand, vi må bruke sikekrhetsbelte og vi må holde fartsgrensa.»

Hadde politiet vært på stedet, ville sjåføren fått fartsbot på mellom 5000 og 8000 kroner, skriver avisa.

Navarsete ønsker ikke å kommentere saken og henviser til sjåføren.

- Dette må jeg svare på, dette ønsker hun ikke å kommentere. Hun kjører med mange ulike sjåfører. Det er jeg som har ansvaret som sjåfør, sier Nestegard.

Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Nestegard beklager:

- Jeg prøver å kjøre i henhold til loven. Hvis jeg var over fartsgrensa, så må jeg beklage det, sier han.

- Men samferdselsministeren satt ved siden av deg i bilen hele tiden?

- Ja, hun satt i bilen, men hun snakket i mobil nesten hundre prosent av tida, derfor er det urimelig å klandre henne, sier Nestegard, som lover å roe ned kjøringen framover.