110 millioner til «Godafoss»-opprydning

Kystverket får 110 millioner kroner til disposisjon for å rydde opp oljesøl etter «Godafoss»-havariet i Hvaler.

RYDDER OPP: Kystverket får 1110 millioner kroner for å rydde opp oljesølet etter det 165 meter lange og 28 meter brede konteinerskipet «Godafoss» som grunnstøtte i Hvaler. Foto: Espen Røst/Dagbladet
RYDDER OPP: Kystverket får 1110 millioner kroner for å rydde opp oljesølet etter det 165 meter lange og 28 meter brede konteinerskipet «Godafoss» som grunnstøtte i Hvaler. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I statsråd ble det bestemt at Kystverket får fullmakt til å overskride årets budsjett med 110 millioner kroner for å dekke de nødvendige kostnadene til oljevern fram til det er mulig å få oversikt over omfanget, opplyser Fiskeri og kystdepartementet.

Når det endelige overslaget er klart, vil det vurderes om det er behov for mer penger.

Etter forurensningsloven er det forurenseren som er ansvarlige for kostnader til avgrensning og opprenskning av oljesøl. Derfor vil staten kreve refusjon for sine utgifter fra rederiet Eimskip.

Det islandske konteinerskipet «Godafoss» grunnstøtte ved Kvernskjær i Hvaler på kvelden torsdag 17. februar. Olje fra skipet har nådd land både i Østfold og Vestfold. Skipet ble onsdag denne uka trukket av grunn.

(NTB)