110 millioner til kampen mot oljesølet

Dyr opprydning etter havariet utenfor Langesund.

DYR JOBB: Opprydningen og bergingsarbeidet er i gang etter at skipet Full City grunnstøtte utenfor Langesund, og skapte en store miljøskader. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DYR JOBB: Opprydningen og bergingsarbeidet er i gang etter at skipet Full City grunnstøtte utenfor Langesund, og skapte en store miljøskader. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen bevilget i statsråd fredag 110 millioner kroner for å dekke utgiftene som påløper under oppryddingen etter havariet utenfor Langesund.

Allerede 31. juli ga Fiskeri- og kystdepartementet grønt lys til Kystverket for å bruke 15 millioner kroner til oppryddingsarbeidet. Det viste seg snart at beløpet var altfor lite.

Nå regner man med at 110 millioner kroner skal holde mens Kystverket utarbeider et endelig kostnadsoverslag. Hvis det blir nødvendig, er regjeringen rede til å bevilge ytterligere midler til oppryddingsaksjonene, opplyser presseavdelingen i departementet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer