110-operatøren kastet seg i vannet. Reddet kvinne

Hylles som helt.

STOR AKSJON: En stor redningsaksjon ble iverksatt, med dykkere, brannbiler og redningsskøyte. Kvinnens hjerte begynte å slå igjen etter livreddende førstehjelp. Foto: Redningsselskapet
STOR AKSJON: En stor redningsaksjon ble iverksatt, med dykkere, brannbiler og redningsskøyte. Kvinnens hjerte begynte å slå igjen etter livreddende førstehjelp. Foto: Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppgavene til operatørene på 110-sentralen omfatter å ta imot nødmeldinger og iverksette redningsaksjoner, ikke å delta i aksjonene selv.

Men det var nettopp det som skjedde i går kveld, da en av operatørene på sentralen i Oslo snarrådig stormet ut døra fra kontoret, hoppet i vannet og reddet en kvinne fra å drukne.

- Han handlet etter hjertet og brannmannhodet. Det skal noen være glade for, sier Lars Magne Hovtun, vakthavende stabssjef i Oslo brann- og redningsetat (OBRE), til Dagbladet.

- Det er en innsats langt utover det man kan forvente i en slik situasjon, uten overlevelsesutstyr, legger han til.

Rop om hjelp

Ifølge Budstikka var det i 21.30-tida 110-sentralen fikk melding om rop om hjelp fra Lysaker Brygge, på grensen mellom Oslo og Bærum - tilfeldigvis i nærheten av sentralen.

- De på vakt skjønner at dette er noen hundre meter fra der de sitter, og reagerer veldig fort. Mens en stor utrykning med dykkere, brannbiler og redningsskøyte iverksettes, griper den ene operatøren en radio og løper ned, forteller Hovtun.

Nede på promenaden, på Bærums-sida, viste situasjonen seg å være mer dramatisk enn den utdannede brannmannen og paramedicen hadde sett for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer