Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1100 politifolk i stor anti­terroraksjon i Tyskland

Har slått til mot moskeer, private hjem og næringslokaler.

SLO TIL MOT MOSKÉ: Bilal-moskeen i Frankfurt er blant stedene som er raidet av politiet i morgentimene. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
SLO TIL MOT MOSKÉ: Bilal-moskeen i Frankfurt er blant stedene som er raidet av politiet i morgentimene. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 04 i natt startet en stor antiterroraksjon i den tyske delstaten Hessen. Rundt 1100 politifolk er involvert i aksjonen, som retter seg mot et islamistisk miljø, skriver Bild.

Aksjonen pågår i en rekke byer - bl.a. Frankfurt, Offenbach og Wiesbaden. Så vel regulære politifolk som spesialstyrkene (SEK) og statsadvokaten deltar.

Aksjonen retter seg mot flere mistenkte i alderen 16 til 46 år. Den antatte hovedmannen er en 36-årig tunisier som mistenkes for å ha bidratt til å hjelpe terrorgruppa Den islamske stat (IS) med rekruttering og nettverksbygging. Målet skal ha vært et terrorangrep i Tyskland.

Terrorplanleggingen skal ha vært i en tidlig fase. Tunisieren ble pågrepet uten dramatikk ved aksjonens start, og en rekke gjenstander er beslaglagt fra de ulike adressene.

Ifølge storavisas opplysninger ble tre personer også pågrepet i Berlin tirsdag kveld. De er siktet for å ville dra til Midtøsten og verve seg som fremmedkrigere.

Tyskland ble i fjor rammet av en rekke terrorangrep. Det siste var rettet mot et julemarked i Berlin 19. desember, der tolv personer ble drept. Gjerningsmannen, tunisiske Anis Amri (24) ble selv drept fire dager seinere, av politiet i Milano.

NB! STERKE BILDER: Dette er tragedien som rammet Berlin, hvor 12 mennesker ble drept og 48 skadd. Video: CNN / Reuters / Per Ervland / Kjell Erik Berg / Marie Røssland Vis mer Vis mer

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling