1100 politifolk i stor anti­terroraksjon i Tyskland

Har slått til mot moskeer, private hjem og næringslokaler.

SLO TIL MOT MOSKÉ: Bilal-moskeen i Frankfurt er blant stedene som er raidet av politiet i morgentimene. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
SLO TIL MOT MOSKÉ: Bilal-moskeen i Frankfurt er blant stedene som er raidet av politiet i morgentimene. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 04 i natt startet en stor antiterroraksjon i den tyske delstaten Hessen. Rundt 1100 politifolk er involvert i aksjonen, som retter seg mot et islamistisk miljø, skriver Bild.

Aksjonen pågår i en rekke byer - bl.a. Frankfurt, Offenbach og Wiesbaden. Så vel regulære politifolk som spesialstyrkene (SEK) og statsadvokaten deltar.

Aksjonen retter seg mot flere mistenkte i alderen 16 til 46 år. Den antatte hovedmannen er en 36-årig tunisier som mistenkes for å ha bidratt til å hjelpe terrorgruppa Den islamske stat (IS) med rekruttering og nettverksbygging. Målet skal ha vært et terrorangrep i Tyskland.

Terrorplanleggingen skal ha vært i en tidlig fase. Tunisieren ble pågrepet uten dramatikk ved aksjonens start, og en rekke gjenstander er beslaglagt fra de ulike adressene.

Ifølge storavisas opplysninger ble tre personer også pågrepet i Berlin tirsdag kveld. De er siktet for å ville dra til Midtøsten og verve seg som fremmedkrigere.

Tyskland ble i fjor rammet av en rekke terrorangrep. Det siste var rettet mot et julemarked i Berlin 19. desember, der tolv personer ble drept. Gjerningsmannen, tunisiske Anis Amri (24) ble selv drept fire dager seinere, av politiet i Milano.

NB! STERKE BILDER: Dette er tragedien som rammet Berlin, hvor 12 mennesker ble drept og 48 skadd. Video: CNN / Reuters / Per Ervland / Kjell Erik Berg / Marie Røssland Vis mer Vis mer

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer