NY REKORD: Det har aldri før kommet så mange enslige mindreårige asylsøkere til Norge som det gjorde i mai og juli i år. Og selv om Frp sitter i regjeringen kommer det nå like mange asylsøkere til Norge som i rekordåret 2009. Barn fra Afghanistan topper statistikken over enslige mindreårige som søker asyl i Norge. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
NY REKORD: Det har aldri før kommet så mange enslige mindreårige asylsøkere til Norge som det gjorde i mai og juli i år. Og selv om Frp sitter i regjeringen kommer det nå like mange asylsøkere til Norge som i rekordåret 2009. Barn fra Afghanistan topper statistikken over enslige mindreårige som søker asyl i Norge. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpixVis mer

111 prosent økning i antall enslige asylsøkende barn

I juli kom det ti enslige asylbarn til landet hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har aldri før kommet så mange enslige mindreårige asylsøkere til Norge som det gjorde i mai og juli i år. Og selv om Frp sitter i regjeringen kommer det nå like mange asylsøkere til Norge som i rekordåret 2009.

Til nå i år har 1.357 enslige mindreårige asylsøkere kommet til Norge. Det er en økning på 111 prosent fra samme periode i fjor, da 642 asylbarn kom til landet, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Bare i juli kom det i gjennomsnitt mer enn ti enslige asylbarn til landet hver dag. 380 enslige mindreårige asylsøkere ble registrert i forrige måned, viser de nye UDI-tallene som er gjengitt i Vårt Land.

Mens det i januar kom 91 asylbarn til Norge, var tallet 42 i februar, 70 i mars og 87 i april. Den store økningen kom i mai, med 381 enslige mindreårige asylsøkere. I juni ble det registrert 306 barn.

De fleste av barna kommer fra Afghanistan. Ifølge Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) kommer mange av dem fra grenseområdene mot Pakistan.

- Mange av disse barna flykter for å unngå å bli tvangsrekruttert til Taliban, sier NOAS' generalsekretær Ann-Magrit Austenå.

Etter Afghanistan er det barn fra Eritrea som topper statistikken. Der har barna et annet argument for å legge på flukt, ifølge Austenå.

- De flykter fra myndighetenes tvungne verneplikt, som er en slavelignende tilstedeværelse. Du får ikke gjort ferdig videregående før du går inn i militæret, og har få muligheter til jobb, sier hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram