112 år gammelt likmysterium løst

Rettsmedisinsk institutt har analysert beinrester fra Østfold.

SVAR FRA RETTSMEDISINSK:  Opphavet til beinrestene under det 112 år gamle rådhustaket er analysert. Men politiet kjenner ikke om det er noen kopling til barnesko og bok. Foto: Tor Henning Skau.
SVAR FRA RETTSMEDISINSK: Opphavet til beinrestene under det 112 år gamle rådhustaket er analysert. Men politiet kjenner ikke om det er noen kopling til barnesko og bok. Foto: Tor Henning Skau. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober fant håndverkere mystiske beinrester og en gammel barnesko under taket på 112 år gamle Tune Rådhus i Sarpsborg.

Den største av de fem beinpipene hadde en «kulegrop» som passer til et hofteledd.

Østfold-politiet ble tilkalt, og førstebetjent og kriminaltekniker Tore Lunde kunne selv med et trent øye ikke se hva slags bein det dreide seg om.

En ting var helt sikker: foreldelsesfristen for en straffesak var definitvt gått ut. Og ganske sikkert: det er ingen registerte drapsgåter eller dødsmysterier fra begynnelsen av forrige århundre i nabolaget

- Beinrestene er helt porøse og må være flere tiår gamle, kanskje helt fra rådhuset ble bygd, sa politiførstebetjenten til Dagbladet da, (krever innlogging)og sendte det biologiske materialet til Rettsmedisinsk institutt.

Svar - uten detaljer Nå har svaret på gåten kommet.

- Nå har vi fått konklusjonen. Det dreier seg om beinrester fra sau. Flere detaljer har vi ikke fått foreløpig, og vi er ikke så veldig overrasket over at det ikke dreier seg bein fra et menneske, sier Tore Lunde i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer