SKADD I ANGREPET:  Jenta til venstre ble skadd i angrepene på Shejaiya-nabolaget øst i Gaza i dag. Så langt har 112 barn mistet livet i israels angrep i Gaza. Øverst til høyre er en begravelse i Khan Yunis, hvor seks gutter ble begravd, mens familiemedlemmer nederst til høre sørger over tapet av Sarah Omar el-Eid (4) i Gaza by. Foto: Thomas Coex og Lefteris Pitarakis / NTB Scanpix
SKADD I ANGREPET: Jenta til venstre ble skadd i angrepene på Shejaiya-nabolaget øst i Gaza i dag. Så langt har 112 barn mistet livet i israels angrep i Gaza. Øverst til høyre er en begravelse i Khan Yunis, hvor seks gutter ble begravd, mens familiemedlemmer nederst til høre sørger over tapet av Sarah Omar el-Eid (4) i Gaza by. Foto: Thomas Coex og Lefteris Pitarakis / NTB ScanpixVis mer

112 barn har så langt mistet livet i Gaza

- Det har vært en forferdelig natt og en forferdelig dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusenvis av palestinere er i dag på flukt etter det som blir omtalt som den kraftigste bombingen av Gaza noensinne.

Mens kampene raser mellom Hamas og Israel, og ordkrigen om de drepte er forkledde Hamas-krigere eller sivile fortsetter, er det en gruppe som ingen bestrider er uskyldige i alt dette: Barna.

Nå har dødstallet steget til 438 personer, og minst 112 av dem er barn.

Den blodigste dagen Shejaiya, som ligger øst i Gaza by, har blitt utsatt for harde angrep i natt og i dag, og det meldes om over 100 drepte og så mye som 400 skadde. I tillegg har 13 israelske soldater mistet livet.

EVAKUERER SKADDE:  Lokalbeboere jobbet i dag hardt med å få skadde og døde ut av Shejaiya-nabolaget. Dette blir omtalt som den blodigste dagen i Gaza, og en våpenhvile for å få ut skadde og døde, ble avbrutt etter bare 30 minutter. Foto: Mohammes Abed / AFP Photo / NTB Scanpix
EVAKUERER SKADDE: Lokalbeboere jobbet i dag hardt med å få skadde og døde ut av Shejaiya-nabolaget. Dette blir omtalt som den blodigste dagen i Gaza, og en våpenhvile for å få ut skadde og døde, ble avbrutt etter bare 30 minutter. Foto: Mohammes Abed / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Helsepersonell leter fortsatt etter flere omkomne, sa Naser Tattar, direktør ved Shifa-sykehuset i Gaza, til Reuters tidligere i dag.

Det israelske forsvaret (IDF) meldte i dag om en to timer lang våpenhvile, som skulle vare fra 13.30 til 15.30 lokal tid, for å gi lokalbefolkningen og helsepersonell mulighet til å hente ut sårede og døde.

Men våpenhvilen ble brutt etter bare 30 minutter.

Traumatiserte barn Dagbladets team var i Gaza tidligere denne uka, før Israels bakkeinvasjon startet. Allerede da var innbyggerne livredde, og barna hadde mørke ringer under øynene.


Det er sommerferie i Gaza, men barna tør ikke gå på do alene eller leke utendørs. De henger seg på mødre og bestemødre, får ikke sove om natta, og hvis de først sovner, våkner de med voldsomme mareritt.

- Mr. Obama, kongressen og alle og enhver må vite at dette er mennesker. Tenk på barna deres. Jeg er en mor og en bestemor. Jeg tolererer ikke å se avrevne kroppsdeler. Jeg kan ikke se voksne menn bryte sammen i gråt. Jeg kan ikke se en hel nasjon i en traumatisert tilstand, sier PLOs Hanan Shraw i et intervju på ABC News.

Fra Gaza kommer historiene om de døde små. Mange av bildene som nå kommer av barn i Gaza, er så groteske og blodige at de ikke kan trykkes.

- Vi gjør en innsats for å ikke skade innbyggerne i Gaza, men Hamas gjør sitt ytterste for at Gazas innbyggere skal bli skadet. Dermed er ansvaret for de skadde på Hamas, og Hamas alene, sa Israels statminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse i kveld.

- En massakre Etter dagens våpenhvile ble brutt, brøt det igjen ut harde kamper i Shejaiya. Nå flykter tusenvis av palestinere fra nabolaget.

Mahmoud Abbas, president i de palestinske selvstyremyndighetene, sier minst 17 barn døde i dagens angrep og fordømte «den nye massakren utført av israelske myndigheter i Shejaia».

IDF sier det var Hamas som sto bak bruddet på våpenhvilen, og har også hevdet at innbyggerne ble bedt om å forlate Shejaiya-nabolaget for to dager siden.

Den norske legen Mats Gilbert har tidligere fortalt Dagbladet at kapasiteten på sykehusene i Gaza er sprengt.

- Det har vært en forferdelig natt og en forferdelig dag. Mange mennesker fra boligområdene i Shejaia-nabolaget strømmer til sykehuset, sier den norske legen Mads Gilbert til NTB fra Shifa-sykehuset i Gaza i dag.