112 evakuert fra folkehøyskole

Et rom sto i full fyr på Rønningen folkehøgskole i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I morges brøt det ut brann på Rønningen folkehøgskole på Kjelsås i Oslo.

- 112 personer er evakuert, og alle skal være ute av bygningen, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Brannvesenet fikk meldingen om brannen klokka 8.25.

- Da vi kom fram var det full fyr i ett rom på internatet, men brannen hadde ikke spredd seg videre. Det er derimot en del røyk ellers i bygningen, sier Arild Vesteng ved Oslo brann- og redningsetat.

Vesteng forteller at brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, og nå driver de utlufting og etterslokk.

Skoledagen var i gang

Rønningen folkehøgskole eies og drives av KFUM-KFUK.

- Brannalarmen på internatet gikk mens vi hadde startet elevoppropet i et annet bygg, derfor så var det svært få av de 90 elevene på internatet som var i bygningen da brannen startet, sier rektor Trygve Rø til Dagbladet.no.

FÅ I BYGNIGNEN: Skoledagen var allerede i gang, så det var ikke så mange som ble evakuert fra internatet. Foto: Tore Bergsaker
FÅ I BYGNIGNEN: Skoledagen var allerede i gang, så det var ikke så mange som ble evakuert fra internatet. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

- Vi satte umiddelbart i gang emd vanlige brannprosedyrer, og fikk kontroll på alle elevene etter kort tid. Heldigvis var svært få inne i bygget, sier Rø.

I tillegg til de 90 elevene var 24 personer fra TenSing Norway på skolen, men de bodde i et annet bygg.

LETTET: Rektor Trygve Rø er lettet over at brannen, som oppstod på internatet der 90 elever bor, ikke fikk mer alvorlige følger.