112 mennesker mistet livet: - Skyldtes menneskelig feil

Kapteinen førte flyet med for bratt stigningsvinkel etter avgang, noe som førte til styrten i Cuba i mai som kostet 112 liv.

MYE RØYK: Idet flyet styrtet skal det ha oppstått en stor eksplosjon, etterfulgt av massiv røykutvikling. På flyet satt over 100 passasjerer. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser det mexicanske flyselskapet Aerolineas Damojh mandag. Flystyrten der kun én person overlevde, er den verste i Cuba på nesten 30 år. Det er opplysninger fra de svarte boksene i Boeing 737-flyet som avslører at kapteinens letting var bratt og at det fikk flyet til å styrte.

- Dataene avslører at mannskapet tok av i en veldig brå stigningsvinkel, noe som gjorde at flyet ikke fikk løftet seg ordentlig og krasjet, sier selskapet i en uttalelse på Twitter.

Firmaet, som ble grunnlagt i 1990, tar på seg det fulle ansvaret for den tragiske ulykken, heter det videre.

Flyet som styrtet var nær 40 år gammelt og utleid av Aerolineas Damojh, et lite charterselskap som også går under navnet Global Air. Flyet og dets besetning var kort tid før ulykken innleid av Cubas nasjonale luftfartsselskap, Cubana de Aviación. Passasjerflyet ble i mai 2017 nektet adgang til luftrommet over Guyana i Sør-Amerika. Forbudet skyldtes at flyets besetning, i strid med sikkerhetsreglene, tillot å overlaste flyet med bagasje på turer til Cuba.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer