TAUST PÅ NØDTELEFON:  Det var tjenestemenn her på politihuset i Oslo som selv reagerte på at det ble slutt på  inngående 112-samtaler natt til fredag. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix.
Politihuset i Oslo på kvelden. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
TAUST PÅ NØDTELEFON: Det var tjenestemenn her på politihuset i Oslo som selv reagerte på at det ble slutt på inngående 112-samtaler natt til fredag. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix. Politihuset i Oslo på kvelden. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

112-trøbbel uten krise - denne gangen

Post- og teletilsynet gransker Telenor-feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En feil i Telenors fastnett førte til at nødetatene i Oslo fredag morgen hadde store problemer med å motta nødsamtaler.

Post- og teletilsynet varsler at det vil gfølge opp hendelsen.

- Det er klart det er alvorlig når nødnummer er vanskelige å nå. Vi avventer Telenors forklaring, og vi følge opp dette konkrete tilfellet, sier avdelingsdirektør Einar Lunde i Post- og teletilsynet til NTB.

Like etter klokka 03.30 natt til fredag varslet Oslo politidistrikt at de hadde store problemer med nødnumrene 02800 og 112. Telenor opplyser at det var en feil ved fasttelefoni-nettet i østlandsområdet som også rammet nødnumre.

- Da feilen oppsto, gjorde vi de nødvendige undersøkelsene og reparasjoner for å rette det opp, sier informasjonssjef Knut Sollid i Telenor til NTB.

Trolig ikke alvorlige hendelser Feilen oppsto 03.39, og Telenor fikk den første feilmeldingen klokka 04.30. Feilen ble rettet 07.15, og en knapp time senere var det var full kapasitet igjen.

Politiet i Oslo sier til NTB at de sannsynligvis ikke har gått glipp av noen alvorlige hendelser natt til fredag og fredag morgen.

Sammenbrudd til nødnumre skjedde sist i mars i år, da et strømbrudd i en telesentral førte til at folk på Sunnmøre ikke kunne ringe til nødnummer.

I november 2012 var flere Telenor-kunder i Nordland uten mobildekning, fasttelefon og bredbånd i en natt, og i mai i fjor virket ikke nødnumrene på Svalbard.

(NTB).