Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

113 irakere drept i kampene i Irak

En muslimsk imam opplyste i dag at 82 irakere ble drept i kamper med amerikanske soldater i en treningsleir i nærheten av Syria denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen er minst 113 irakere drept i kampene, ifølge irakiske og amerikanske kilder. Kampene er de hardeste som USA har vært engasjert i i Irak siden president George W. Bush 1. mai kunngjorde at krigen praktisk talt var over.

Sjeik Gharbi Abdul Aziz, som er imam i landsbyen Rawa, sa at han hadde deltatt i begravelsen til 82 mennesker, hvorav én var fra et annet land. Noen av likene var svært maltraktert eller brent.

Kampene begynte i leiren torsdag og varte i 13 timer, ifølge lokale innbyggere. De amerikanske soldatene fant et våpenlager i leiren.

De amerikanske militære meldte å ha drept 27 irakere da en pansret patrulje ble angrepet med rakettdrevne granater ved Balad, 80 kilometer nord for Bagdad. Amerikanerne returnerte ilden.

I tillegg ble fire irakere drept under jakten på Hassan al-Majid, populært kalt Kjemiske Ali, i Dhuluiya.

Imamen sa at innbyggerne i området hadde båret 60 lik fra leiren til gravlunden i Rawa, og ytterligere sju fra stedet der et amerikansk helikopter ble skutt ned.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media