113 personer har fått svineinfluensa i Indiana

De lokale helsemyndighetene sier at de forventer flere tilfeller.

VIRUSET: Dette er Center For Disease Control and Prevention sitt bilde av svineinfluensaen fra 2009, da svineinfluensavirus ble spredt over hele verden. Foto: AFP PHOTO/CENTER FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION/C. S. Goldsmith and A. Balish/NTBScanpix
VIRUSET: Dette er Center For Disease Control and Prevention sitt bilde av svineinfluensaen fra 2009, da svineinfluensavirus ble spredt over hele verden. Foto: AFP PHOTO/CENTER FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION/C. S. Goldsmith and A. Balish/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svineinfluensa sprer seg i delstaten Indiana i USA. Nå har totalt 113 personer fått påvist svineinfluensa i delstaten den siste tiden, melder Reuters.

Alle har ifølge helsemyndighetene symptomer som likner en mild influensa.

- Det er viktig at folk husker at dette er en mild sykdom som ligner influensaen som folk blir syke med hvert år, sier Gregory Larkin, lege og talsmann for helsemyndighetene, i en pressemelding.

Stengte grisehus Mandag stengte Indiana grisehuset på en messe etter at seks griser hadde høyere temperatur enn vanlig, noe som kan være symptom på sykdommen.

Litt senere kom meldingen om at myndighetene anbefaler folk å vaske hendene sine før og etter de er nær svin, og at de heller ikke må spise eller drikke i nærheten av svin.

Nasjonale myndigheter har rapportert om en uvanlig høy forekomst av svineinfluensa hos mennesker av en relativt ny type, influensa A, som ble kjent i fjor.

Også i Ohio I forrige uke meldte myndighetene i USA om at det kun hadde vært 29 tilfeller av viruset H3N2v siden det ble kjent i juli i fjor. Bare etter et par uker har tallet økt betydelig i både Ohio og Indiana.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer