Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

113 personer har fått svineinfluensa i Indiana

De lokale helsemyndighetene sier at de forventer flere tilfeller.

VIRUSET: Dette er Center For Disease Control and Prevention sitt bilde av svineinfluensaen fra 2009, da svineinfluensavirus ble spredt over hele verden. Foto: AFP PHOTO/CENTER FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION/C. S. Goldsmith and A. Balish/NTBScanpix
VIRUSET: Dette er Center For Disease Control and Prevention sitt bilde av svineinfluensaen fra 2009, da svineinfluensavirus ble spredt over hele verden. Foto: AFP PHOTO/CENTER FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION/C. S. Goldsmith and A. Balish/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svineinfluensa sprer seg i delstaten Indiana i USA. Nå har totalt 113 personer fått påvist svineinfluensa i delstaten den siste tiden, melder Reuters.

Alle har ifølge helsemyndighetene symptomer som likner en mild influensa.

- Det er viktig at folk husker at dette er en mild sykdom som ligner influensaen som folk blir syke med hvert år, sier Gregory Larkin, lege og talsmann for helsemyndighetene, i en pressemelding.

Stengte grisehus Mandag stengte Indiana grisehuset på en messe etter at seks griser hadde høyere temperatur enn vanlig, noe som kan være symptom på sykdommen.

Litt senere kom meldingen om at myndighetene anbefaler folk å vaske hendene sine før og etter de er nær svin, og at de heller ikke må spise eller drikke i nærheten av svin.

Nasjonale myndigheter har rapportert om en uvanlig høy forekomst av svineinfluensa hos mennesker av en relativt ny type, influensa A, som ble kjent i fjor.

Også i Ohio I forrige uke meldte myndighetene i USA om at det kun hadde vært 29 tilfeller av viruset H3N2v siden det ble kjent i juli i fjor. Bare etter et par uker har tallet økt betydelig i både Ohio og Indiana.

I Ohio er det nå 30 bekreftede tilfeller av svineinfluensa, men ingen av tilfellene er bekreftet som smitte mellom mennesker, ifølge myndighetene.

Svineinfluensaen smitter sjelden til mennesker, men kan gjøre det når mennesker står nær en syk gris som nyser eller hoster. Influensaen kan også smitte ved at en person er borti en syk gris med munn eller nese.

- Vi tror at de fleste av disse tilfellene er forårsaket av kontakt med griser. Men det har tidligere blitt observert smitte i mellom mennesker, og vi forventer at det også vil skje her, sier Tom Skinner, talsmann for det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention, til Reuters.

Det var svineinfluensaviruset H1N1 som herjet verden rundt i 2009. Tidligere i år skrev legetidsskriftet Lancet at den kan ha tatt livet av så mange som en kvart million mennesker i hele verden.

FRA GRISER: Smitten som nå har spredt seg er trolig bare fra griser, men myndighetene tror at det vil komme smitte mellom mennesker også. Foto: REUTERS/Yusuf Ahmad/NTBScanpix
FRA GRISER: Smitten som nå har spredt seg er trolig bare fra griser, men myndighetene tror at det vil komme smitte mellom mennesker også. Foto: REUTERS/Yusuf Ahmad/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media