113 ute av drift i Oslo

Nødnummeret 113 er ute av drift i Oslo tirsdag kveld på grunn av tekniske problemer. Ved behov for øyeblikkelig legehjelp må 110 eller 112 ringes istedenfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Både 110 og 112 er nå bemannet med helsepersonell som kan gi den nødvendige assistanse og formidle kontakt videre, forteller konstituert informasjonsdirektør Alf T. Bøhler ved Ullevål sykehus til NTB.

Feilen skal ha oppstått ved 16-tiden, og årsaken er fremdeles fullstendig ukjent. Det eneste man vet, er at det er umulig å komme fram på 113.

- Vi har ikke funnet ut hva som er skjedd. Både personale fra Ullevål og fra teleoperatøren Tele-Danmark jobber på spreng, men de har ikke funnet ut noe ennå, sier Bøhler. Han aner ikke når feilen vil bli rettet opp, men håper det vil bli så fort som mulig.

Bøhler oppfordrer derfor alle som trenger øyeblikkelig hjelp om å ringe politiet eller brannvesenets nødnumre istedenfor, henholdsvis 112 og 110.

- Vi har satt inn ekstra ambulanser på vakt i Oslo i kveld, siden det ikke er sikkert at nødmeldingene går så greit fram, avslutter han.