Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

114 år gammelt flagg overlever - nei til «Sølvbregnen»

Folkeavstemning på New Zealand.

 BEHOLDER DET GAMLE:  Det 114 år gamle flagget (øverst) med sterk britisk tilknytning ser ut til å overleve flaggstriden på New Zealand mot det nye sølvebregneflagget (under). Foto: Zuma Press/NTB Scanpix.
BEHOLDER DET GAMLE: Det 114 år gamle flagget (øverst) med sterk britisk tilknytning ser ut til å overleve flaggstriden på New Zealand mot det nye sølvebregneflagget (under). Foto: Zuma Press/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Zealands befolkning ønsker ikke å bytte flagg.

«»Det viser de første resultatene fra folkeavstemningen i landet

Mens 43 prosent ønsker å kvitte seg med dagens flagg, som har det britiske unionsflagget i venstre hjørne, sier 57 prosent at de ønsker å beholde det - på tross av at landet ble fullstendig uavhegig av Storbriyannia allerede i 1931.

Det viser de foreløpige resultatene ifølge AP.

 ALTERNATIVENE:  Dette var de fire alternativene til nytt flagg for New Zealand. Det ble en duell mellom Sølvbregnen nedert til høyre mot gamle Union Jack. Foto: EPA/NTB Scanpix.
ALTERNATIVENE: Dette var de fire alternativene til nytt flagg for New Zealand. Det ble en duell mellom Sølvbregnen nedert til høyre mot gamle Union Jack. Foto: EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Newzealenderne har hatt mange alternativer på bordet, men kom til slutt fram til at «Sølvbregnen» - et flagg prydet av en hvit bregne over en sort og blå bakgrunn med røde stjerner - skulle utfordre dagens flagg.

Det ser imidlertid ut til at de fleste foretrekker flagget landet har hatt siden 1902.

Over to millioner newzealendere - halve befolkningen - deltok i folkeavstemningen.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart