I LIVE:  En av gruvearbeiderne som ble reddet opp i live i morges etter å ha vært fanget i vann og mørke i mer enn sju dager. Nå har rednignsmannskapene funnet flere livstegn. FOTO: AP/SCANPIX.
I LIVE: En av gruvearbeiderne som ble reddet opp i live i morges etter å ha vært fanget i vann og mørke i mer enn sju dager. Nå har rednignsmannskapene funnet flere livstegn. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

114 hentet opp fra dypet i live

Flere bankelyder nede i oversvømmet kinesisk gruve. Minst 114 er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Minst 114 gruvearbeidere er funnet i live i en oversvømt kullgruve i Kina, der de har vært innesperret i over en uke.

- 95 arbeidere var inntil i morges funnet i live i gruva, og 27 er til nå hentet opp fra gruvegangen, melder det statlige fjernsynet i Kina.

153 arbeidere ble sittende fast i Wangjialing-gruva da den ble oversvømmet i forbindelse med utvidelsesarbeide for en uke siden.

Svake - De var svake, men kunne  fortelle selv til legene hvem de er.
- Hjerterytmen og blodtrykket er normalt, rapporterer det offisielle nyhetsbyrået Xinhua i morges. 

Og redningsmannskapene som har kjempet mot vannmassene nede i gruva har håp om å få opp flere i live av de 153 arbeiderne som ble sittende innesperret i gruva.

Bankelyder- Redningsmannskapene har hørt bankelyder i et metallrør. Det indikerer at det fortsatt er liv der nede, melder Xinhua.
Over 3 000 redningsarbeidere har jobbet på spreng med å pumpe opp vann etter at en vannkilde under gruva plutselig sprang lekk og begynte i fylle gruvesjaktene med vann forrige helg.

En av de verste- Redningsmannskaper kommer kanskje ned til sjakta der det er tegn til liv seinere i dag, melder kinesisk tv.

Den plutselig oversvømmelsen i den uferdige kullgruva i Xiangning i Shanxi-provinsen ble allerede de første dagene regnet til å bli en av de verste ulykkene i Kinas brutale gruvehistorie.

Bare i 2009 mistet 2.631 kinesiske gruvearbeidere livet på jobb.  Det var likevel en klar forbedring fra 2008, da 3.215 gruvearbeidere mistet livet ifølge offisiell statistikk.