<strong>NORGES 400 RIKESTE:</strong> John Fredriksen har gjort et kjempehopp i formue det siste året.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
NORGES 400 RIKESTE: John Fredriksen har gjort et kjempehopp i formue det siste året. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

114 nye milliardærer under den rødgrønne regjeringen

Kapital presenterer i dag de 400 rikeste i Norge. For første gang er det 200 milliardærer i Norge og over halvparten er kommet de siste åtte årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Kapital): 114 nye milliardærer. Det er status etter åtte år med rødgrønt regime, skriver Kapital i ukens utgave, der bladet bruker 90 sider på å presentere Norges 400 rikeste personer.

I perioden med den rødgrønne regjeringen, fra høsten 2005 til høsten 2013, har antall milliardærer her til lands mer enn doblet seg.

200 milliardærer Høsten 2005 talte Kapital 86 milliardærer på den årlige oversikten over de rikeste i Norge. I år er det 200 nordmenn som kan kalle seg milliardær.

Dette står i grell kontrast til de rødgrønnes valgkampsmantra om at forskjellene i Norge stadig blir mindre, skriver Kapital.

For å komme inn på listen måtte man i år ha en formue på minst 475 millioner kroner. Og til de som lurer på hva de betaler i skatt er det også noe Kapital har sett på.

Rikingene betaler mye skatt og i tillegg eier de bedrifter som bidrar med verdiskapning, arbeidsplasser, arbeidsgiveravgift, skatt og en meningsfull hverdag som kommer felleskapet til gode, skriver økonomibladet.

Og kongen på haugen er fremdeles John Fredriksen.

Rikingene har tusenvis av ansatte Kapital har beregnet John Fredriksens formue til 90 milliarder kroner. Det er 20 milliarder kroner mer enn i fjor på samme tid, og han er dermed Norges klart rikeste. Aldri har heller noen vært i nærheten.

Men han er ikke bare rik, og god for 62,3 milliarder kroner mer enn Olav Thon. Han kontrollerer også bedrifter med til sammen 27.000 ansatte, viser en oversikt i bladet.

Det samme antallet jobber i bedrifter der Kjell Inge Røkke er storeier. I Petter Stordalens hoteller og bedrifter var det 7.009 medarbeidere da bladet gikk i trykken.

<strong>400 RIKESTE:</strong> Olav Thon er blitt 2,2 milliarder kroner rikere det siste året. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
400 RIKESTE: Olav Thon er blitt 2,2 milliarder kroner rikere det siste året. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Noen rike kvinner er det også blant de 400 rikeste. På  toppen av den listen finner vi Helene Odfjell med en mattelærer fra Kristiansand på 2. plass.

Dette er de 10 rikeste personene i Norge

Her finner du alle de 400 rikeste i 2012

 

<strong>400 RIKESTE:</strong> Johan H. Andresen er blitt 3,7 milliarder kroner rikere det siste året.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
400 RIKESTE: Johan H. Andresen er blitt 3,7 milliarder kroner rikere det siste året. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer