VENTER PÅ OMKOMNE: Egyptere står ved kaia og venter på at båter frakter de døde migrantene til land etter at en båt med 450 personer gikk ned i går. 42 personer er allerede fraktet inn, mens redningsmannskaper leiter etter 163 savnede personer. Foto: Mohamed el-Shahed / Afp / Scanpix
VENTER PÅ OMKOMNE: Egyptere står ved kaia og venter på at båter frakter de døde migrantene til land etter at en båt med 450 personer gikk ned i går. 42 personer er allerede fraktet inn, mens redningsmannskaper leiter etter 163 savnede personer. Foto: Mohamed el-Shahed / Afp / ScanpixVis mer

FLYKTNINGKRISA:

115 funnet omkommet i Middelhavet etter forlis utenfor Egypt

Minst 115 personer bekreftet døde. Tallet kan stige. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

115 omkomne er hittil brakt i land etter at en båt med flere hundre migranter kantret utenfor den egyptiske havnebyen Rosetta tidligere i uka. Tallet ventes å stige ytterligere.

Ifølge egyptiske myndigheter overlevde 163 personer da båten med opptil 450 personer kantret onsdag. Forsøket på å finne de mange savnede pågikk fortsatt fredag.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) er det 111 egyptere, 26 sudanere, 13 eritreere, én syrer og én etiopier blant de overlevende. Båten var på vei til Italia, og fire personer er pågrepet mistenkt for menneskesmugling.

Over 300 000 flyktninger og migranter har tatt seg til Europa over Middelhavet så langt i år, ifølge FN. Nærmere 3400 personer har mistet livet underveis.

Båtturen mellom Egypt og Italia tar over ti dager med små fiskefartøy og gummibåter, men det er stadig flere som bruker denne ruten, opplyste sjefen for EUs grensebyrå, Frontex, i sommer.

Etter at landene på Balkan stengte grensene i våres, er det langt færre som ankommer de greske øyene fra Tyrkia. I stedet har trafikken fra Nord-Afrika til Italia økt, en tur som er langt farligere enn den korte strekningen mellom Tyrkia og øyene øst i Egeerhavet.

(NTB)