Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

116 hjem slukt av flammene i Australia

- Denne brannen kommer ikke til å gi seg.

STORE ØDELEGGELSER: En rekke skogbranner har rasert store områder i Victoria i Australia Foto: NTB Scanpix / Reuters
STORE ØDELEGGELSER: En rekke skogbranner har rasert store områder i Victoria i Australia Foto: NTB Scanpix / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmenn I Australia kjemper mot flammene fra flere skogbranner som har herjet i delstaten Victoria i én uke. 

116 hjem har blitt slukt av flammene, siden brannene ble utløst av et lynnedslag 19. desember. Flammene, som har rasert minst 20 kvadratkilometer, er fortsatt ikke under kontroll, skriver ABC News.

Ekstreme værforhold gjorde at brannene blusset opp for full kraft natt til lørdag. 66 hjem gikk tapt i løpet av natta. Brannene har herjet langs Great Ocean Road, en velkjent turistattraksjon i Australia, som nå er stengt for publikum. 

- Denne brannen kommer ikke til å gi seg. Den har potensiale til å brenne frem til februar. I januar kommer det utvilsomt varmt og vindfullt vær, som gjør at alt kan brenne, sier talsmann for nødetatene i Victoria, Craig Lapsley, til nyhetsbyrået AAP. 

Lover økonomisk bistand Mer enn 300 brannmenn kjempet i natt mot flammene i nærheten av Wye River og Separation Creek som har blitt hardest rammet. 

- Vi kommer til å gjøre vårt ytterste det neste døgnet, for å sørge for at alle som har mistet hjemmene sine får muligheten til å se på skadene og ødeleggelsene som denne brannen har forårsaket, sier Lapsley ifølge The Guardian

EVAKUERT: Innbyggerne i flere byer i delstaten Victoria har blitt evakuert fra sine hjem på grunn av flammene som herjer i området. Foto: EPA / NTB Scanpix
EVAKUERT: Innbyggerne i flere byer i delstaten Victoria har blitt evakuert fra sine hjem på grunn av flammene som herjer i området. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Natt til fredag begynte det å regne i området, og været er spådd å gjøre brannmannskapenes arbeid lettere de neste dagene. Myndighetene har lovet å bidra økonomisk med gjenoppbyggingen av hjemmene som har gått tapt. 

Frykter for dyrelivet Australia er inne i den verste perioden i året for skogbranner, og mange frykter nå for dyrelivet i området. 

Talsperson Amy Hidge ved Wildlife Victoria ber frivillige om å holde seg unna brannrammede områder, etter å ha mottatt mange meldinger fra folk som ønsker å bidra.

- Brannen er fortsatt ute av kontroll, og det er for tidlig for frivillige å bevege seg i nærheten av de brannutsatte områdene, sier Hidge ifølge Herald Sun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling