117 ME-ofre har søkt erstatning etter svineinfluensavaksinen

Nesten alle får avslag.

ME-SYKE: Grunnlegger Morten Thomassen (t.v) har til nå samlet 154 medlemmer i Facebook-gruppa  «ME som senskade etter svineinfluensavaksinen». ME-ofrene føler ikke at de blir tatt på alvor. Foto: Privat
ME-SYKE: Grunnlegger Morten Thomassen (t.v) har til nå samlet 154 medlemmer i Facebook-gruppa «ME som senskade etter svineinfluensavaksinen». ME-ofrene føler ikke at de blir tatt på alvor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig ble det bestemt at norske forskere skal undersøke hvorfor så mange barn har fått narkolepsi etter svineinfluensavaksinen.

De 154 medlemmene i facebookgruppa «ME som senskade etter svineinfluensavaksinen» krever nå at de mange som har fått ME etter å ha fått vaksinen også blir tatt på alvor.

- Vi krever at staten, på lik linje som med narkolepsipasientene, tar ansvar for oss som fikk ME på grunn av svineinfluensavaksinen.Videre krever vi at det blir forsket på årsakssammenhengen mellom ME og vaksiner og på behandling. Vi er på ingen måte vaksinemotstandere og ønsker å bidra til å forhindre framtidige vaksineskader, sier en av facebookgruppas administratorer, Nina E. Jensen, til Dagbladet.

Gruppa samarbeider med «Pasienter vs. NPE» som Dagbladet har omtalt ved flere anledninger.

117 har søkt erstatning 11. juni 2009 erklærte Verdens helseorganisasjon svineinfluensaen for en pandemi. I Norge ble om lag 2,2 millioner mennesker vaksinert med Pandemrix i 2009 og 2010, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

Ved utgangen av 2010 hadde norske myndigheter mottatt 1150 bivirkningsmeldinger, rundt én melding per 2000 vaksinerte og rundt én alvorlig melding per 7200 vaksinerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer