12 000 flyktninger skal bosettes i Danmark neste år

Det er tre ganger så mange som tidligere antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I juli og august kom det rekordmange asylsøkere til Danmark, mange av dem var fra Syria. Det fikk den rødgrønne regjeringen til å varsle at det ville komme 20.000 asylsøkere til Danmark i år.

Senere har imidlertid strømmen avtatt uten at man vet helt hvorfor. Fra september til oktober ble antallet asylsøkere fra Syria halvert. Likevel har tilstrømmingen vært så stor at mange asylsøkere er blitt innkvartert i ferieboliger, på vandrerhjem og i campinghytter mens de venter på at søknaden behandles.

Innstramming Flyktningstrømmen har fått den danske innvandringsdebatten til å blusse opp igjen.

Tidligere i høst vedtok regjeringen en innstramming som betyr at mange asylsøkere kun vil få opphold i ett år av gangen. Dette vil blant annet gjelde hver fjerde flyktning fra Syria.

Den borgerlige opposisjonen har kritisert regjeringen for ikke å stramme inn nok, mens Enhedslisten på venstresiden har kritisert regjeringen for å blåse opp antall asylsøkere.

Tolker og asylbarn Torsdag ble det klart at fem afghanske tolker, som har arbeidet for danske styrker i Afghanistan, har fått oppholdstillatelse i Danmark. Både de afghanske tolkene og utsendelse av asylbarn som har bodd lenge i landet, har vært hete debattemaer også i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer