12 566 griser har blitt plukket opp fra vann i og rundt Shanghai

Innbyggerne er bekymret for drikkevannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige lørdag opplyste kinesiske myndigheter om at de hadde plukket opp over 900 griselik fra en drikkevannskilde i Shanghai, og at de ikke ante hvor de kom fra.

I dag forteller myndighetene at de hittil har plukket opp 12 566 griselik fra elver og vann i og rundt Shanghai, ifølge nyhetsbyrået AP.

Drikkevannskilde 8965 av grisene ble ifølge myndighene funnet i Huangpuelva i Shanghai, som er drikkevannskilde for Shanghais 23 millioner innbyggere.

De råtnende grisekadaverne kommer trolig fra Jiaxing i naboprovinsen Zhejiang. Men Zhao Shumei ved borgermesterens kontor sier til nyhetsbyrået AP at de ikke ennå vet sikkert om grisene er fra hennes by.

I Jiaxing er det mange små grisefarmer, og i denne byen alene har det ifølge myndighetene blitt plukket opp 3601 griser fra forskjellige elver.

Grisete gåte Sjefsveterinær ved Kinas landbruksdepartement Yu Kangzen har de siste ukene reist rundt i regionen for å forsøke å få svar på grise-gåten.

Yu forteller statseide medier at det ikke er registrert noen store sykdomsepedimier hos svin, men at noen av testene som er tatt av griselikene har vist at noen av de bar på diarévirus, og det mer vanlige PCV-viruset (poricine circoviruset).

Yu opplyste også om at de lave temperaturene har forårsaket en økning i antall dødsfall hos unge griser den siste tiden.

Vannkvalitet Landsbyboere har fortalt statseid media at det er en økning i antall dumpede griser på grunn av politiets innsats mot ulovlig handel med griseprodukter fra syke griser.

Myndighetene i Shanghai har gjentatte ganger forsikret sine innbyggere om at springvannet er trygt, men det er ifølge AP fremdeles bekymring om vannkvaliteten.

Foto: EPA/VEGO ZHU/NTBScanpix
Foto: AP Photo/NTBScanpix
Foto: AP Photo/NTBScanpix
Foto: REUTERS/Stringer/NTBScanpix
Foto: AP Photo/NTBScanpix
Foto: AP Photo/NTBScanpix