Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 720 kroner i D.D.E.-gryta

GATEKONSERT Artist: D.D.E. Sted: Egertorget Publikum: Minst 1000, tusen takk. Innspill: 12 720 kroner pluss 3,55 i tyske mark og en knapp. Folk ga så hatten ikke passet RAI, RAI: D.D.E. på bytur viste at Oslo er bygdeurbant. Egertorget var overfylt av folk i går da bandet spilte, sang og danset til inntekt for Frelsesarmeen. Foto: LARS-EIVIND BONES EGERTORGET (Dagbladet): D.D.E. fra Namsos, Trøndelag og Norge takkes herved for en utrolig flott innsats til inntekt for Frelsesarmeen. Bandet viste at de kan få et småfrossent Egertorg til å gløde. D.D.E. spilte nemlig inn hele 12 720 kroner på 45 minutter i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl om kulda var i bitehumør, og kontakten til det lille sanganlegget ble nappet ut nå og da, var det ingenting som forstyrret Bjarne Brøndbo & Jerico.

De hadde bestemt seg for å sette innsamlingsrekord, og klarte det med glans.

Oslo-borgere på lørdagstur viste at mange av dem har et eksemplar av de 231 000 CD-platene D.D.E. til nå har solgt i år. De kunne tekstene, og det ble nesten andektig når 300 vemodig stemte i om vinsjan på kaia.

Seig blues

- Vi speller ingen kjente låter før det er penger i gryta, nå blir det tolvtakters blues og urban tekno. Gi så hatten ikke passer lenger, åpnet Brøndbo med.

Et stappfullt torg ropte og viftet med armene, og la kroner i gryta, hatter og gitarkasser. Derfor ble det bare fire strofer vinterblues, og så bar det ut på «E6». Snakker om stemning!

Bosse Hendrix

Til og med gamle Karl Johan holdt takten usedvanlig bra da det gikk rett over i hoppende «Det går likar no».

Brøndbo danset med Cecile Dedekam (helt riktig navn når du danser med D.D.E.) som skal gifte seg neste lørdag, og trekkspiller Bosse døpte seg om til Bosse Hendrix. Byttet ut torader'n med kassegitar, og sørget for den sureste gitarsoloen i nyere D.D.E.-historie, men også det fungerte.

Luftharpe og urdu

For å si det sånn: Humørfylte D.D.E. kunne ha spilt luftharpe og sunget på svensk-urdu, likevel hadde folk kost seg. Så store er de akkurat no, og de får en Jesuss på kinnet av den humane Mammon.

- Vi hadde ikke trudd det skulle bli så bra stemning klokka to på en lørdag, dette var jo helt fantastisk og fint. Veldig fint å være med og spille inn penger til Frelsesarmeen , sa bandet kollekt-tivt etter endt dyst, mens en gjeng med folk ville ha klemmer, bilder og autografer. Og alle fikk, D.D.E. er nemlig sånn.

l