12 amerikanske soldater drept i Irak

12 amerikanske marinesoldater er drept i den irakiske byen Ramadi, opplyser amerikanske talsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anonyme kilder i Pentagon bekrefter overfor AP at 12 amerikanske marinesoldater har blitt drept i nye kamper i den irakiske byen Ramadi i Anbar-provinsen. Ramadi er kjent som et senter for den sunnimuslimske motstandskampen mot amerikansk okkupasjon.

Rapporter fra kampen forteller om «dusinsvis» av irakiske soldater som angrep en amerikansk stilling like ved guvernørens palass seint tirsdag kveld.

«Et betydelig antall»

soldater skal være drept, forteller Pentagon-kilden til Associated Press, og tidlige rapporter melder om at så mange som 12 kan ha omkommet i kampene.

Angrepsstyrken skal også ha lidd store tap. Det er ennå ikke klart hvem som angrep den amerikanske stillingen, eller om angrepet har sammenheng med kamper som pågår i Fallujah, som ligger like i nærheten av Ramadi.

I forrige uke ble fire amerikanske sivile drept og lemlestet i Fallujah.

Kampene som har rast i Irak de siste tre dagene har påført begge sider de største tapene siden pågripelsen av Saddam Hussein. 130 irakere og 66 soldater fra koalisjonsstyrkene har måttet bøte med livet.

Samtidig med at motstandskampen i Irak nå trappes opp, varslet utenriksminister Jan Petersen tirsdag at Norge trolig kommer til å trekke sine styrker ut av landet i løpet av få måneder.