12 år for barnedrap

Larvik herredsrett fant en 25 år gammel mann skyldig i å ha drept 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larvik herredsrett vil ikke gå ut med detaljer i dommen før mandag, melder NTB. Men sorenskriver Audun Johansen bekrefter at den 25 år gamle mannen som har vært tiltalt er funnet skyldig i drapet.

- Jeg kan bekrefte at 25-åringen er dømt til 12 års fengsel. Han er også dømt til å betale en erstatning til de pårørende på 240.000 kroner, sier dommer i saken, sorenskriver Audun Johansen.

Vil bli anket

Hotvedts forsvarer, Tor Kjærvik, sier han er skuffet over dommen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Ut ifra bevisene så mener jeg at det skulle endt med frifinnelse. Og jeg har også snakket med tiltalte som er svært skuffet, sier advokat Kjærvik til NRK.

Kjærvik opplyser at 25-åringen er pågrepet i Sverige og er på vei til Norge, hvor han etter all sannsynlighet vil bli fremstilt i forhørsretten i Larvik i løpet av de første dagene til uka.

Advokaten er også helt klar på at dommen vil bli anket.

- Det er helt åpenbart at dommen vil bli anket. Skyldspørsmålet er etter vår oppfatning feil avgjort, sier advokat Tor Kjærvik.

Mysterium

  • 12 år gamle Kristin Juel Johannessen forsvant torsdag 5. august 1999 da

hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjøvannet i Hedrum utenfor Larvik. Hun ble sist sett cirka klokka 18.40. Klokka 23.30 samme kveld ble hun funnet drept i et skogholt ved den øde Reppesgårdveien på Mørk i Hedrum. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.

  • Onsdag 11. august 1999 ble en 54 år gammel mann fra Sandefjord pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han satt varetektsfengslet fram til november. 1. februar 2000 frafalt politiet siktelsen mot ham. I Larvik forhørsrett ble han tilkjent 700.000 kroner i oppreisning. Påtalemyndigheten anket, og lagmannsretten satte summen til 300.000 kroner. Avgjørelsen er rett skraftig.
  • 10. mai 2000 ble en da 23 år gammel mann siktet for drapet. Dagen etter ble han pågrepet i Stockholm. Mannen skal være identisk med den såkalte «Lågendalsmannen», mopedisten som flere vitner skal ha sett kjørende på riksvei 40 i Lågendalen den dagen Kristin ble drept.
  • Rett før et nytt fengslingsmøte, 13. juni i fjor, trakk politiet begjæringen om videre varetektsfengsling for mannen. Han ble løslatt etter å ha samtykket i en judisiell observasjon.
  • 10.april i år ba Riksadvokaten om at det skal utferdiges tiltale mot den da 24 år gamle vestfoldmannen.