12 år gammel gutt mistenkt for å ha voldtatt ni barn

På institusjon i Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): En 12 år gammel gutt fra Belgia er mistenkt for å ha voldtatt flere unge barn på den medisinske institusjonen Remi Quadens i Brasschaat, melder lokale medier.

- Ni ofre
Overgrepene skal ha blitt begått over en periode på flere måneder. Minst fem barn skal ha blitt misbrukt, skriver De Standaard.

Gazete van Antwerpen melder at så mange som ni barn kan ha blitt utsatt for overgrep.

Noen av ofrene var plassert på institusjonen for å være beskyttet mot seksuelt misbruk i sine egne familier.

Påtalemyndigheten i Antwerpen bekrefter at de angivelige seksuelle overgrepene er under etterforskning. 12-åringen er nå flyttet til en annen ungdomsinstitusjon.

Antall ofre og hva de er blitt utsatt for er ennå ikke bragt på det rene, men i flere tilfeller skal det være snakk om fullbyrdet voldtekt, skriver de belgiske avisene.

- Verste hendelse på 20 år

Ledelsen på institusjonen kaller hendelsen «den verste på tjue år». Flere av ofrenes foreldre krever nå at også institusjonen skal granskes. De forstår ikke at 12-åringen kunne misbruke barna deres i flere måneder, uten at det ble fanget opp.

- Mine to barn var på institusjonen fordi de hadde blitt misbrukt seksuelt av sin stefar. Etter noen måneder, merket jeg at de hadde det bedre. Men så gikk det plutselig dårligere igjen. Jeg skjønte at noe var galt, men de ville ikke si noe, i redsel for å bli straffet, sier faren til to av ofrene til Gazete van Antwerpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer